Ce trecut şi ce avere are deputatul Ştefan Viorel, validat de PSD pentru funcţia de vicepremier al României

Ce trecut şi ce avere are deputatul Ştefan Viorel, validat de PSD pentru funcţia de vicepremier al României

Viorel Ştefan FOTO Arhiva Adevărul

Parlamentarul în vârstă de 63 de ani a fost ministru la Finanţelor în guvernul Grindeanu şi este la al şaselea mandat în Parlamentul României. A avut trei mandate de senator şi este la treia legislatură de deputat de Galaţi. CE principii fiscale a declarat că va susţine cu prioritate.

Galaţiul va avea, pentru prima dată în istorie, un vicepremier. Asta, desigur, dacă nu vor apărea surprize la votul din Parlament. Gălăţeanul Viorel Ştefan, care a fost validat ca vicepremier fără portofoliu în Guvernul Dăncilă de Comitetul Naţional Executiv al PSD, a făcut vineri şi o primă declaraţie legată de sistemul de globalizare a veniturilor, despre care spune că„va fi tratat cu prioritate şi cu maximă seriozitate" de noul Executiv.

Potrivit lui Viorel Ştefan, impozitul pe gospodărie este „o sintagmă care s-a conturat în comunicarea publică”. „Vorbim despre procesul de globalizare a veniturilor, ceea ce este un obiectiv raţional, se întâmplă în toată lumea civilizată şi, cu siguranţă, la un moment dat şi în România va trebui să realizăm acest demers - globalizarea veniturilor”, a afirmat Viorel Ştefan, la finalul şedinţei Comitetului Naţional Executiv al PSD.

El a precizat că implementarea acestui sistem este influenţată de mai multe condiţii. „Condiţiile care determină evoluţia sunt legate atât de partea de infrastructură, de regândire a proceselor birocratice, informatizarea sistemelor. De aceea, o să observaţi că nu avem un termen prestabilit pentru implementarea acestui sistem de globalizare a veniturilor, dar este un proces pe care îl vom trata cu prioritate şi cu maximă seriozitate”, a adăugat Viorel Ştefan.

Viorel Ştefan este la a doua misiune în Guvernul României, după ce a fost ministru al Finanţelor în cabinetul Grindeanu. Social-democratul are 63 de ani, este deputat de Galaţi  şi se află în Parlamentul României de şase mandate.

Viorel Ştefan s-a născut în 26 iulie 1954, în Mitoc, judeţul Botoşani, este căsătorit, are trei copii şi este membru al partidului de 25 de ani. Economist de profesie, social-democratul a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii "Al.I.Cuza" Iaşi, iar în 2002 a devenit doctor în economie.

În perioada 1980-1987, Viorel Ştefan a fost economist la Întreprinderea de Navigaţie Fluvială NAVROM Galaţi, după care, până în 1991 a fost şef serviciu la aceeaşi societate.

În intervalul 1991-1996, social-democratul a deţinut funcţia de director general la Compania de Navigaţie Fluvială Română NAVROM SA Galaţi, după care a fost preşedintele Consiliului de Administraţie. În prezent, el este, printr-o firmă interpusă, acţionar semnificativ al societăţii.

Timp de 12 ani, până în 2008, Viorel Ştefan a fost senator PSD de Galaţi. Din 2008 este deputat, fiind la al treilea mandat.

Între anii 1995-2001, a fost preşedintele Asociaţiei Armatorilor şi Operatorilor Portuari Fluviali din România, iar între 2000 – 2004 a condus Comisia de buget finanţe din Senatul României. În perioada 2014-2016 a fost preşedintele comisiei buget-finanţe din Camera Deputaţilor.

Potrivit declaraţiei de avere, Viorel Ştefan deţine un teren intravilan în Galaţi, o casă de locuit , precum şi un apartament în Bucureşti. Social-democratul mai deţine un autoturism autoturism Seat-Ibiza şi o maşină Toyota Auris.

Ştefan are deschise patru conturi la Unicredit Bank, cu solduri la zi de 1.528,19 lei, 10,34 USD, 3,4 EURO şi 14.372,19 lei. Noul ministru mai are deschis un cont la BCR unde are un sold de 25.000 de lei şi un cont la BRD cu o valoare la zi de 550 lei.

Viorel Ştefan are şi datorii: un credit în valoare de 110.000 USD scadent în 2019 şi unul în valoare de 1.350.000 lei.

Deputatul are pachete importante de acţiuni la mai multe firme din grupul Navrom, care deţine un şantier naval, o companie de transport fluvial, un hotel, precum şi operatorul care asigură traversarea Dunării cu bacul la Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: