Burse din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru studenţii eminenţi sau care au dificultăţi financiare

Burse din partea Arhiepiscopiei Dunării de Jos pentru studenţii eminenţi sau care au dificultăţi financiare

IPS dr Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos. FOTO C. Crângan

Studenţii cu rezultate deosebite, dar şi cei care au o situaţie materială dificilă, pot spera la una dintre cele 12 burse ce vor fi acordate prin intermediul Universităţii Dunării de Jos din Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Universitatea de stat din Galaţi şi Arhiepiscopia Dunării de Jos a lansat competiţia pentru acordarea a 12 burse academice denumite „Arhiepiscop Casian”.

Deşi puţină lume ştie, amintita denumire a burselor înseamnă mai mult decât omagierea arhiereului Dunării de Jos. În fapt, înaltpreasfinţitul Casian Crăciun este chiar finanţatorul programului, pentru care şi-a donat veniturile salariale obţinute ca profesor la Facultatea de Teologie.

Dintre burse, şase se vor acorda pe criterii de performanţă, iar alte şase se atribuie pe criterii sociale. Valoarea unei burse este de 200 lei/lunar, iar bursele se acordă semestrial, prin concurs.

Bursele pot fi obţinute de studenţii teologi, masteranzii în teologie, dar şi din orice alt domeniu de ştiinţe, care nu beneficiază de altă bursă la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Dosarele se pot depune la secretariatul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, până pe data de 29 februarie, iar selecţia dosarelor va avea loc pe 7 martie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările