Autorităţile sanitar-veterinare confirmă 11 cazuri de gripă aviară la Galaţi. Boala a apărut doar la păsări sălbatice

Autorităţile sanitar-veterinare confirmă 11 cazuri de gripă aviară la Galaţi. Boala a apărut doar la păsări sălbatice

Toate păsările găsite moarte erau sălbatice FOTO Arhiva Adevărul

Dintre cele 11 cazuri, trei au fost depistate în Zona Valea Romilor din Iveşti, iar alte opt cazuri în zona podului de pe strada Hăţaş, din Lieşti. Au fost raportate şi o serie de suspiciuni noi, în cazul a cinci lebede găsite pe un fond de vânătoare din zona Lieşti-Iveşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform informaţiilor furnizate de Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor ( ANSVSA) analizele făcute de Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Influenţa Aviară – Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală au confirmat existenţa a 11 cazuri de gripă aviară la păsări sălbatice în judeţul Galaţi.

Dintre cele 11 cazuri, trei au fost depistate în Zona Valea Romilor din Iveşti (la trei lebede găsite), iar opt cazuri au fost descoperite în zona podului de pe strada Hăţaş din Lieşti, (trei lebede şi cinci raţe sălbatice găsite moarte). De asemenea, au fost raportate suspiciuni noi, în cazul a cinci lebede de pe un fond de vânătoare din zona Lieşti-Iveşti.

Ultimele cinci suspiciuni de influenţă aviară la păsări sălbatice aşteaptă confirmarea din partea Laboratorului Naţional de Referinţă pentru Influenţa Aviară – Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală. 

Potrivit autorităţilor, în cele două zone din Iveşti şi Lieşti s-au montat afişate de avertizare în scopul limitării contactului între oameni şi păsările sălbatice, iar medicii veterinari efectuează inspecţii în gospodăriile populaţiei din zona de supraveghere de zece kilometri în jurul locului unde au fost găsite păsările moarte, dar şi în fermele din zona de supraveghere.

Din fericire, deocamdată nu au fost depistate cazuri de gripă aviară la păsări domestice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările