Anchetă a poliţiştilor anticorupţie ce vizează contractele de mentenanţă privind sistemele de alarmare de pe clădirile din Galaţi şi din judeţ

Anchetă a poliţiştilor
anticorupţie ce vizează contractele de mentenanţă privind sistemele de alarmare de
pe clădirile din Galaţi şi din judeţ

Foto: www.ziuadevest.ro

Un birou folosit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a fost sigilat de poliţiştii DGA în cadrul unei anchete anticorupţie.

Ancheta DGA Galaţi, coordonată de Parchetul Militar Iaşi, vizează modul cum au fost atribuite contractele de mentenanţă pentru sistemele de alarmare de pe clădirile din Galaţi şi din judeţ.

Poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), Serviciul Teritorial Galaţi, au cerut date de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi, Consiliul Judeţean Galaţi şi trei primării din judeţ (una dintre acestea fiind primăria Lieşti) legate de modul cum au fost atribuite contractele de mentenanţă.

Conform unor surse judiciare apropiate anchetei, reprezentanţii primăriilor au fost întrebaţi dacă li s-a cerut de către Consiliul Judeţului Galaţi să încheie preferenţial contracte cu o anumită firmă pentru mentenanţa sistemelor de alarmare.

Poliţiştii DGA Galaţi au descins la sediul ISU Galaţi, unde au percheziţionat biroul comandantului, colonelul Ion Toma, în prezenţa acestuia, sigilând apoi un birou folosit de ISU Galaţi, dar care funcţionează într-un spaţiu aflat în proprietatea Consiliului Judeţean Galaţi.

Colonelul Ion Toma nu are, deocamdată, nicio o calitate în ancheta desfăşurată de reprezentanţii DGA şi procurorii militari. Acesta a mers la sediul DGA Galaţi pentru a semna procesele verbale legate de verificările efectuate de poliţiştii anticorupţie şi sigilarea unui birou al ISU Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: