Amplă acţiune a Poliţiei Rutiere din Galaţi pe principalele străzi din oraş. În câteva ore au fost reţinute 15 permise de conducere

Amplă acţiune a
Poliţiei Rutiere din Galaţi pe principalele străzi din oraş. În câteva ore au
fost reţinute 15 permise de conducere

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii rutieri au aplicat amenzi al căror cuantum total depăşeşte 26.000 de lei, constatând şi trei infracţiuni, dintre care una de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia Rutieră din Galaţi a a desfăşurat o amplă acţiune, pe 20 iulie, pe principalele străzi din oraş. Oamenii legii au testat zeci de şoferi pentru a verifica dacă au cosumat alcool sau droguri. Acţiunea s-a derulat în intervalul orar 22.00 - 04.00.

Poliţiştii rutieri au constatat trei infracţiuni, două de conducere sub influenţa alcoolului şi una de conducere sub influenţa substanţelor psihoactive (constatată cu noile dispozitive Drugtest) şi 26 de contravenţii, cele mai multe de consum de alcool, dar şi lipsa centurii de siguranţă sau a inspecţiei tehnice periodice.

15 şoferi au rămas fără permisele de conducere, iar un conducător auto fără certificatul de înmatriculare, poliţiştii aplicând amenzi de peste 26.000 de lei.

Un şofer din Republica Moldova, cu dublă cetăţenie, a fost depistat pe strada Brăilei, în zona Potcoava de Aur, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,84 la mie în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii exacte a alcoolemiei.

Un alt conducător auto a fost depistat de oamenii legii în timp ce conducea un autovehicul având o alcoolemie de 0,50 la mie în aerul expirat. În ambele cazuri, oamenii legii au deschis dosare penale pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Poliţiştii rutieri au depistat pe Faleza Dunării, în zona Parcului Viva, un şofer care consumase canabis. Prezenţa drogului a fost semnalată de noul aparat Drugtest intrat recent în dotarea Poliţiei Rutiere Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: