Ameninţarea ungurilor din E-republik, contracarată la o halbă cu bere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
E-Gălăţenii s-au strâns la o şuetă în Marco Polo
E-Gălăţenii s-au strâns la o şuetă în Marco Polo

După mai bine de şase luni de la prima încercare, e-cetăţenii gălăţeni au reuşitsă se întâlnească la o bere şi să pună E-România la caleUnul dintre cele mai populare jocuri din lumea on-line are mulţi adepţi şi la Galaţi, oameni care au reuşit să se întâlnească duminică seară la câteva beri şi la discuţii despre strategie.

Ameninţare pentru eBanat: esârbii şi eungurii ar putea pregăti un atac devastator

Pentru cei care nu ştiu ce este Erepublik, trebuie să spunem că este   un joc online multiplayer, o rețea socială și un joc de strategie în browser: o versiune virtuală a lumii reale ce vă permite să vă urmați aspirațiile politice, economice și militare și de a schimba cursul istoriei.

Poţi fi orice vrei în acest joc: mogul media, preşedinte de ţară, mareşal, întreprinzător, sau pur şi simplu un om din pluton. Totul este să îţi ajuţi ţara să ajungă cea mai mare putere din lume. Exact ca în viaţa reală există alianţe militare, economice, spioni, trădări, delapidări de fonduri, dar şi ajutor între cetăţeni.
În  acest week-end, la Galaţi a avut loc o întâlnire a jucătorilor din E-România, care a avut ca scop punerea la cale a unei strategii pentru viitoarele săptămâni. De altfel aceasta a fost prima întâlnire de acest fel care a avut loc la malul Dunării, după mai multe încercări eşuate. Printre puncte de vedere şi halbe de bere, participanţii şi-au amintit şi de momente absolut hilare cauzate de dependanţa de joc.

Vlad, mareşal în joc şi unul dintre liderii Armatei Independente Române (AIR) a povestit cum a fost nevoit să escaladeze dealuri, la propriu, pentru a-şi ajuta compania cu arme.

„Eram la ţară cu prietena mea de atunci şi pur şi simplu nu aveam niciun fel de conexiune cu lumea exterioară. Pe la şapte dimineaţa m-am trezit, mi-am luat laptopul în braţe şi am căutat un loc cât mai înalt.

Am reuşit să-mi accesez contul, am dat ordinele, am împărţit armele şi atât. După aceea, pur şi simplu modemul mi-a luat foc. Oricum era foarte ciudat...eu cu maşina în mijlocul câmpului, înconjurat de ciobani, de oi şi de văcuţe, stăteam cu laptopul pe capotă ca să mă joc”.

La trecutu-ţi mare, mare viitor!   

Într-un anumit moment al dezvoltării acestui joc, România era cea mai puternică naţiune, având un imperiu fabulos, ce se întindea de la Munţii Apuseni şi până la Oceanul Pacific. Acum, după aproape 800 de zile, gloria acestui imperiu este demult apusă. După ce la un moment dat a fost pe primul loc din punct de vedere al dezvoltării economice şi al puterii militare, E-România este acum pe şase în lume şi se străduieşte să-şi reconstruiască sistemul de alianţe. Din tot imperiul au mai rămas ţinuturile originale româneşti şi câteva provincii bulgăreşti, ca Plovdiv, Sofia şi Ruse.

Principalul obiectiv este acela de a contracara pericolul unguresc şi de a reorganiza ţara. Pentru a deveni cetăţeni, trebuie să vă creaţi un cont pe www.erepublik.com şi nu aveţi decât să începeţi aventura

Alianţe strategice

În E-Republik există două mari alianţe, EDEN şi Phoenix. Din prima face parte România, alături de Croaţia, Polonia, SUA, Canada, Spania, Bosnia Herţegovina, Grecia, Suedia, Norvegia, Finlanda, Peru şi Australia, în timp ce rivalii de la Phoenix au în componenţă Ungaria, Serbia, Rusia, Brazilia, Indonezia, Turcia, Pakistan, Germania, Bulgaria, Iran şi Marea Britanie.

De-a lungul existenţei acestui joc, cele două alinanţe şi-au schimbat foarte rar componenţa şi numele, însă scopul a fost unul şi acelaşi. De a se anihila una pe cealaltă. În timpul interminabilelor războaie s-a ajuns chiar la dispariţia unor ţări de pe hartă, însă niciodată una dintre alianţe nu a fost înfrântă definitiv.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite