Ţevile vechi de o jumătate de secol de la Spitalul de Urgenţă Galaţi, în curs de înlocuire. Au 40 de kilometri lungime

Ţevile vechi de o jumătate de secol de la Spitalul de Urgenţă Galaţi, în curs de înlocuire. Au 40 de kilometri lungime

sursa: Arhivă Personală

Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi. Pentru prima dată de la înfiinţarea unităţii medicale, se schimbă toate conductele. Lungimea ţevilor schimbate depăşeşte distanţa Galaţi-Brăila şi retur.

Ştiri pe aceeaşi temă

Instalaţiile au o vechime de peste jumătate de secol. Imaginile cu ţevile care au fost deja înlocuite spun totul despre stadiul avansat de uzură a acestei infrastructuri, care de multe ori a cedat şi a provocat diferite avarii. 
 
Lucrările sunt în plină desfăşurare, iar până acum au fost deja schimbate conductele de apă caldă, canalizare şi colectare a apelor pluviale din mai multe zone ale spitalului. 
 
„Investiţia pe care o implementăm cu bani europeni presupune înlocuirea a aproximativ 40 de km de ţevi şi conducte de diferite dimensiuni. În plus, vom reuşi astfel să reducem şi costurile cu utilităţile. Este un proiect complex, având în vedere că spitalul trebuie să rămână funcţional pe toată durata lucrărilor de modernizare a infrastructurii”, a precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 
 

În prezent, la Spitalul Judeţean Galaţi se derulează ample investiţii. Constructorii lucrează pe mai mute fronturi: consolidează clădirea, modernizează secţiile, extind UPU, ambulatoriul, construiesc noua morgă, centru de diagnosticare a cancerului şi heliportul medical.

Vă recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările