Şase şoferi prinşi băuţi la volan. Doi dintre ei aveau alcoolemii de 1,07 şi 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat

Şase şoferi prinşi
băuţi la volan. Doi dintre ei aveau alcoolemii de 1,07 şi 1,16 mg/l alcool pur
în aerul expirat

Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii au deschis dosare penale pe numele a şase şoferi, care au fost surprinşi sub influenţa băuturilor alcoolice în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 13 iulie, poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au oprit în trafic, pe D.N. 25, în comuna Hanu Conachi, un autoturism condus de un bărbat de 42 ani, din localitate.

”La testarea alcoolscopic, conducătorul auto a prezentat o valoare de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care poliţiştii l-au condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice şi au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului”, a declarat comisarul Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

O zi mai târziu, poliţiştii gălăţeni au depistat patru conducători auto, aflaţi la volan sub influenţa alcoolului. Astfel, poliţiştii postului de Poliţie Corni au depistat în trafic, conducând un autoturism pe raza comunei Smulţi, un bărbat de 44 ani, din localitate, care a prezentat la testarea alcoolscop o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cursul aceleiaşi nopţi, poliţiştii din cadrul postului de Poliţie Valea Mărului au depistat un tânăr de 27 ani care a condus autoturismul pe D.J. 251, testarea alcoolscopică relevând o alcoolemie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii din comuna Tudor Vladimirescu l-au depistat pe cel de-al treilea conducător auto băut, în comuna Piscu, conducând autoturismul pe strada Mihai Eminescu. Tânărul de 28 ani, a prezentat la testarea alcoolscopică o concentraţie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

În toate cele trei cazuri au fost deschise dosare penale pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

Cel de-al patrulea şofer aflat sub influenţa alcoolului a condus autoturismul pe un drum comunal din localitatea Smârdan. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a fost de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, poliţiştii au constatat că bărbatul de 36 ani nu poseda permis de conducere, autoturismul aparţinând unui consătean care i-l încredinţase pentru a-l conduce, cunoscând că nu posedă acest document.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru conducere pe drumurile publice unei persoane despre care se ţtie că nu posedă permis de conducere sau se află sub influenţa alcoolului.

Pe 16 iulie, o patrulă a secţiei 2 Poliţie a depistat, în trafic, pe strada Ing. Anghel Saligny, un bărbat de 52 ani, din municipiul Galaţi, aflat la volanul autoturismului, sub influenţa alcoolului.

În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care poliţiştii l-au condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice şi au întocmit dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub ifluenţa alcoolului.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: