Îngheţata de afine cu ulei esenţial de trandafir, deliciu creat la Universitatea Galaţi. Nutriţionist: „Este 100% naturală“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: C.Mazilu
sursa: C.Mazilu

Studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat îngheţata de afine cu capsule de ulei esenţial de trandafir. Capsulele de ulei cu trandafir au proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv ajută la calmarea tusei.

Produsul inovativ a fost creat de Isabela Anghel, masterand la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi. Îngheţata cu afine şi ulei esenţial de trandafir este naturală sută la sută, nu are deloc conservanţi, stabilizatori sau coloranţi.

„Este vorba de îngheţată de afine în care am introdus aromă de trandafir sub formă încapsulată, este o inovaţie de fapt. De asemenea, aroma de trandafir este puţin folosită în produse de îngheţată şi sperăm să reprezinte senzaţia verii. Inovaţia constă în capsularea uleiului de trandafir pur sub formă de pulbere ca să nu-şi piardă caracteristicile şi să poate fi regăsit integral în îngheţată”, a explicat Isabela Anghel, masterand nutriţie, anul II la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi.

Are proprietăţi de calmare a tusei

Aroma uleiului esenţial de trandafir se va elibera treptat şi va lăsa un post gust foarte plăcut, care va dura câteva ore după ce îngheţata a fost consumată.

„Gustul vine mai mult din baza de lapte şi din afine, dar datorită acestei arome de trandafir are proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv de calmare a tusei. O îngheţată care să facă bine la tuse, care să calmeze gâtul copiilor. Este o noutate. Nu are deloc conservanţi, este doar pe bază de lapte, este cu ou. Nu are stabilizator, niciun fel de colorant, doar produse naturale”, spune Isabela Anghel.  

Produsul urmează să fie prezentat într-o sesiune de comunicări ştiinţifice şi într-un concurs gastronomic, urmând să fie, cel mai probabil, produs într-o gelaterie.  

„Ar putea să apară la gelaterie, într-un cornet sau pahar. Preţul pe cupă ar fi în jur de 6 lei. Este un preţ mic, având în vedere că o îngheţată care nu are deloc lapte este 5 lei ”, a adăugat cea a creat produsul.

Cercetătorii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi au mai inventat ciocolata proteică cu lapte şi fără zahăr. Produsul este bogat în proteine şi nu conţine conservanţi. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Universitatea Stanford: Un medic gălăţean, printre cei mai influenţi oameni de ştiinţă din lume

Doctorand din Galaţi, ales între cei 200+  români extraordinari. A participat la programe educaţionale, de cercetare şi voluntariat în 28 de ţări, pe 5 continente

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite