30 de autospeciale ale Poliţiei Locale Galaţi au fost dotate cu un sistem de monitorizare prin GPS

30 de autospeciale
ale Poliţiei Locale Galaţi au fost dotate cu un sistem de monitorizare prin GPS

Foto: Poliţia Locală Galaţi

Prin noul sistem, echipajele de poliţie locală vor putea fi dirijate în timpul cel mai scurt la evenimentele reclamate, permiţând vizionarea şi înregistrarea de la bordul autoturismelor a întregii activităţi contravenţionale sau infracţionale.

Ştiri pe aceeaşi temă

30 de autospeciale ale Poliţiei Locale Galaţi au fost dotate cu un sistem de monitorizare prin GPS, sistem ce garantează creşterea eficienţei cu privire la raportarea şi urmărirea calităţii activităţilor din teren.

Acesta este structurat pe trei module care vizează: aplicaţia pentru server, cea pentru terminale şi o componentă de management care va face legătura între primele două. Prin implementarea acestui sistem, se urmăreşte:

- creşterea capacităţii de verificare şi urmărire a tuturor autovehiculelor Poliţiei Locale Galaţi, prin comunicare, înregistrare, interfaţare şi raportare;

- asigurarea unui sistem inteligent care, prin nivelul ridicat de monitorizare şi raportare, va reprezenta un mijloc de comunicare şi interacţiune sigur şi rapid;

- eficientizarea activităţilor de control şi raportare a patrulelor auto prin sporirea capacităţii tehnologice de acces la informaţia relevantă din teren.

Valoarea sistemului de monitorizare a autovehiculelor prin GPS este de 97.610 lei, fără TVA. ”La sfârşitul anului trecut, Consiliul Local Galaţi a aprobat finanţarea a două proiecte importante pentru Poliţia Locală, ambele în valoare de 225.000 lei. Este vorba despre implementarea proiectului de dotare a 30 de autospeciale ale Poliţiei Locale Galaţi, cu sisteme de localizare şi monitorizare prin GPS, primul sistem de acest gen din cadrul instituţiilor de ordine şi siguranţă publică din Galaţi, proiect în valoare de 97.000 de lei şi implementarea proiectului E-POL, care priveşte introducerea într-o bază de date specifică a tuturor activităţilor operative ale poliţiştilor locali (contravenţii, infracţiuni, confiscări şi alte măsuri complementare), proiect în valoare de 128.000 de lei. Primul proiect oferă multiple avantaje printre care monitorizarea pe o hartă sinoptică la dispeceratul Poliţiei Locale Galaţi şi dirijarea echipajelor de poliţie locală în timpul cel mai scurt la evenimentele reclamate, respectiv vizionarea şi înregistrarea de la bordul autoturismelor a întregii activităţi contravenţionale sau infracţionale.  Al doilea proiect este pregătit în totalitate şi va intra în vigoare în perioada următoare, acesta oferind date importante pentru Poliţia Locală Galaţi, Primăria Municipiului Galaţi şi organele fiscale, privind activităţile desfăşurate şi rezultatele obţinute zilnic de poliţiştii locali, sancţiunile aplicate, amenzile încasate, practic fiind un întreg ”cazier” operativ şi contravenţional”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

„Cred că monitorizarea aceasta prin sistemul GPS va reduce în primul rând timpii de intervenţie al poliţiştilor locali. Prin modalitatea aceasta de supraveghere timpii morţi sau pretinşi a fi morţi ar putea fi observaţi în timp real de cei ce sunt în comandament sau sunt de partea cealaltă a camerelor. Persoana din dispeceratul Poliţiei Locale va putea şti exact unde se află cel mai apropiat echipaj şi poate fi trimis către zona ce a fost reclamată cu probleme. Referitor la al doilea proiect finanţat de Consiliul Local, E-POL-ul este o aplicaţie mai mult internă în cadrul Poliţiei Locale, iar în felul acesta conducerea instituţiei va avea o oglindă mult mai exactă asupra activităţii fiecărui poliţist în parte. Urmează în viitorul apropiat şi implementarea altor proiecte ce vor da o nouă faţă administraţiei locale. Pentru viitor, chiar dacă nu a fost aprobat bugetul anului 2019, avem în atenţie finanţarea unui poligon la Poliţia Locală dar şi realizarea diviziei canine.  Nu uităm nici de dotări având în vedere că parte din autospecialele Poliţiei Locale ar trebui înlocuite”, a precizat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: