Vrancea va fi anul viitor centrul geografiei româneşti. „Vom demonstra că avem o zestre de neocolit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geografii vrânceni prezenţi la Conferinţa Anuală a Societăţii de Geografie din România de la iaşi au primit şatefeta organizării conferinţei din anul 2022 FOTO: Facebook/Alexandra Tătaru
Geografii vrânceni prezenţi la Conferinţa Anuală a Societăţii de Geografie din România de la iaşi au primit şatefeta organizării conferinţei din anul 2022 FOTO: Facebook/Alexandra Tătaru

La Conferinţa Anuală a Societăţii de Geografie din România, care s-a desfăşurat la sfârşit de săptămână la Iaşi, reprezentanţii judeţului Vrancea au primit ştafeta organizării ediţiei din anul 2022.

Anul viitor, când se vor împlini 60 de ani de la moartea părintelui geografiei româneşti moderne, Simion Mehedinţi (1868-1962), judeţul Vrancea va găzdui Conferinţa Anuală a Societăţii de Geografie din România, societate fondată în 1875 de către Regele Carol I.

Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele Societăţi de Geografie din România-Filiala Vrancea, prof. dr. Alexandra Tătaru, care este şi viceprimar al municipiului Focşani, după participarea la evenimentul organizat la sfârşitul acestei săptămâni, la Iaşi.

Alexandra Tătaru a făcut un apel şi la autorităţile judeţene şi locale pentru sprijinirea organizării în condiţii ireproşabile a conferinţei care va aduce în Vrancea "spuma" geografilor din România.

„După o zi în care am asistat solemn la o festivitate de deschidere deosebită în prezenţa oficialităţilor locale şi universitare, la cina festivă, delegaţia SGR Vrancea, alcătuită din prof.dr.Săcrieru Răzvan (preşedinte), prof.dr. Nicolae Damian (prim-vicepreşedinte), subsemnata (vicepreşedinte), prof.dr. Costică Neagu (cenzor), prof. Florin Roman (membru), a primit cu bucurie ştafeta organizării conferinţei în anul 2022. Contăm, evident, pe sprijinul autorităţilor locale şi judeţene cărora le mulţumim anticipat! Este o onoare pentru noi, membrii geografi ai SGR Vrancea, să avem anul viitor oaspeţi de seamă din ţară şi străinătate. Trebuie să facem faţă onorabil provocării, astfel încât "unirea" să nu rămână doar în cuget şi simţiri, în oricare oraş al istoriei Unirii, ci să demonstreze mai mult de atât. Unirea membrilor unei bresle este foarte importantă spre a promova meleagurile ţării/judeţului, tradiţiile, obiceiurile locului, omenia şi tot ceea ce înseamnă dăruire şi implicare pentru un crez specific. Dacă organizatorii ieşeni nu au ezitat să ne conducă spre cunoaşterea unor obiective din cele mai diverse, cum ar fi reşedinţa lui Al.I.Cuza din Ruginoasa, Mănăstirea Voroneţ, Masivul Rarău cu vestitele Pietrele Doamnei, Hanul Ancuţei şi, nu în ultimul rând, superbele clădiri de patrimoniu din fosta capitala a Moldovei, tot aşa vom demonstra că şi Vrancea are o zestre de neocolit”, a scris Alexandra Tătaru într-o postare pe pagina de Facebook.

Vă mai recomandăm

FOTO Cum a fost la sesiunea omagială "Simion Mehedinţi – 150"

Cum să exişti fără Geografie?

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite