Veniturile edililor şi funcţionarilor din Primăria Focşani au crescut din nou, după majorarea consistentă din vara trecută

Veniturile edililor şi funcţionarilor din Primăria Focşani au crescut din nou, după majorarea consistentă din vara trecută

Cristi Misăilă, primarul municipiului Focşani

Trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat aduce schimbări importante de venituri pentru angajaţii Primăriei Focşani, în frunte cu edilii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă anul trecut, în vară, au fost aprobate în Consiliul Local noile salarii pentru funcţionarii din Primărie şi din serviciile publice subordonate, iar cea mai mare  indemnizaţie o va avea primarul Cristi Misăilă, respectiv 13.050 de lei brut, odată cu trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat primarul Misăilă încasează acum un salariu brut de 17.100 de lei, deci cu peste 4.000 de lei în plus.

La rândul lor, cei doi viceprimar, care aveau un salariu brut de 11.600 de lei fiecare primesc acum 15.200 de lei.

După primar şi viceprimar, de majorare substanţială beneficiază şi secretarul Eduard Corhană, respectiv 12.597 de lei, faţă de 9.614 lei. Foarte aproape de acesta se vor afla cei trei directori executiv, care cresc de la 9.280 de lei la 12.160 de lei.

În ordine descrescătoare, şefii de servicii vor depăşi 10.000 de lei ca venituri, mai exact 10.450 de lei, faţă de 7.975 de lei, iar un şef de birou va primi 8.930 de lei, în trecut acesta fiind retribuit cu 6.815 lei.

Peste 7.000 de lei vor primi şi auditorii, inspectorii cu gradaţia 5, , iar printre cele mai mici salarii le vor avea referenţii, cu 4.402 lei. Dintre funcţiile contractuale, cel mai mare salariu este al unui consilier gradaţia 5, respectiv 5915 lei, iar cel mai mic salariu îl va încasa un şofer, 3694 de lei.

Cu toate acestea, la adoptarea bugetului municipiului Focşani, reprezentanţii Primăriei Focşani s-au plâns că nu vor avea bani de salarii decât până în septembrie.

"Veniturile estimate a se realiza în anul 2018 nu sunt suficiente pentru acoperirea în integralitate a cheltuielilor de personal aferente instituţiilor publice, în proiectul de buget prezentat acestea fiind bugetate într-un procent de 65% faţă de necesar. Pentru acoperirea diferenţei de 35% ar mai fi necesare circa 15,7 milioane de lei", susţine Carmen Grosu directorul executiv al Primărie Focşani.

Municipalitatea nu spune de unde va lua aceşti bani, dar este posibil ca în vară banii de investiţii, rămaşi din excedentul anului trecut, să salveze salarile funcţionarilor.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: