Ultima dorinţă a unei românce grav bolnave în Marea Britanie. Mesajul ei este sfâşietor

Ultima dorinţă a unei românce grav bolnave în Marea Britanie. Mesajul ei este sfâşietor

Andreea Niţu Tănase, alături de soţul ei FOTO: livetosavelives.ro/

O asociaţie nonguvernamentală care s-a implicat în cazul tinerei din Vrancea solicită ajutorul semenilor pentru împlinirea acestei ultime dorinţe a tinerei.

Andreea Niţu Tănase este o tânără din Vrancea, în vârstă de 33 de ani, care locuieşte de trei ani în Marea Britanie şi are nevoie de sprijinul semenilor pentru a reveni în ţară.

 Nu pentru a-şi continua viaţa, ci să-şi trăiască ultimele clipe şi să-i strângă pe părinţi în braţe pentru ultima dată, după ce a fost diagnosticată cu un cancer în ultimă fază.

Tragica poveste de viaţă a tinerei din Focşani a fost scrisă de Asociaţia LIVE TO SAVE LIVES, un ONG non-profit care se implică în repatrierea fetei care a ajuns în străinătate în căutarea unui trai mai bun.

Se întâmpla în anul 2009, când studentă fiind Andreea s-a îndrăgostit de un român aflat în Italia la muncă. L-a urmat acolo, în căutarea unei vieţi mai bune decât ce-i oferea ţara ei.

În anul 2017, cei doi iubiţi au hotărât să înceapă o nouă viaţă în Marea Britanie, acolo unde au reuşit să-şi întemeieze familia mult visată.

Andreea şi soţul ei, în ziua când s-au căsătorit FOTO: Facebook Andreea Niţu Tănase

„În ianuarie 2020, la numai 33 de ani, avea să fie diagnosticată cu cancer ovarian. Nedrept… Aici a început lupta ei pentru fiecare gură de aer. În ciuda intervenţiei chirurgicale, prin care i-a fost extirpat un ovar, Andreea nu a încetat să spere că destinul îi va pune la sân un copil, rod al iubirii dintre ea şi bunul ei soţ. Dar viaţa nu este întotdeauna dreaptă şi nu oferă mereu poveşti cu final fericit. Andreei, nu doar că i-a răpit mişelesc ocazia de a deveni vreodată mamă pentru un prunc, dar îi fură şi dreptul de a fi soţie, fiică, prietenă, vecină, colegă… De fapt, îi fură tot, atât ei cât şi oamenilor care o iubesc şi preţuiesc”, au scris reprezentanţii Asociaţiei care o ajută pe tânără.

Deşi după operaţie toată lumea a crezut într-o minune, la următorul control medical veştile despre starea de sănătate a tinerei au fost dintre cele mai crunte. Cancerul recidivase, de data aceasta într-o formă mult mai severă, iar noua intervenţie chirurgicală care a urmat nu a rezolvat nimic. 

Tânăra a început tratamentul dureros, cu şedinţe de chimioterapie, radioterapie, încercând să lupte din răsputeri pentru şansa la viaţă. Acest lucru nu a fost suficient, pentru că în corpul ei firav s-au instalat metastazele.

Andreea, în seferinţă pe patul de spital FOTO: livetosavelives.ro

„Andreea se află în Manchester, Anglia şi ultima ei dorinţă este aceea de a se întoarce acasă, în România, în sânul familiei, în braţele părinţilor. Din cauza stării grave şi a pandemiei în care ne aflăm, Andreea trebuie transportată cu ajutorul unei ambulanţe aeriene a cărui cost este mare”, precizează Asociaţia LIVE TO SAVE LIVES

Costurile pentru un astfel de transport se ridică la 10.000 de euro, iar prin mobilizarea românilor de pretutindeni s-au adunat deja mai bine de 6.000 de euro. Pentru ca dorinţa tinerei să fie împlinită, s-au deschis şi două conturi, în lei şi euro, la Banca Transilvania, sucursala Perla, Bucureşti, România.
Cont lei IBAN: RO04BTRLRONCRT0517167501
Cont euro IBAN: RO51BTRLEURCRT0517167501

Pe aceaşi temă:

Campanie umanitară pentru o femeie care s-a ales cu picioarele zdrobite după un accident cu tractorul. Soţul a murit tot accidentat de tractor

A murit tânăra focşăneancă bolnavă de cancer. Ea s-a stins din viaţă pe un pat de spital din Turcia

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările