Tatăl unui copil muşcat de maidanezi în plină stradă: „Fiul meu nu va putea fi veterinar, silvicultor sau zootehnist“

Tatăl unui copil muşcat de maidanezi în plină stradă: „Fiul meu nu va putea fi veterinar, silvicultor sau zootehnist“

Paul Alexandru este tatăl copilului muşcat de câine  FOTO Ştefan Borcea

Tatăl unui copil de 10 ani a dat în judecată în urmă cu doi ani Primăria Focşani, după ce fiul său a fost atacat în plină stradă şi muşcat de o haită de maidanezi. La finalul procesului, instanţa a decis ca societatea din subordinea municipalităţii să achite despăgubiri de 40.000 de lei. Petentul consideră că suma este infimă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urmă cu doi ani, medicul veterinar focşănean Paul Alexandru, stabilit între timp în municipiul Arad, a trecut prin momente înfricoşătoare, după ce fiul său, în vârstă de 10 ani, a fost atacat şi muşcat, în plină zi pe stradă, în cartierul Gară, din Focşani, de mai mulţi câini maidanezi.

Copilul a scăpat din colţii câinilor graţie unui adult aflat în zonă, care a intervenit şi a chemat salvarea, ulterior copilul fiind dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Revoltat de situaţie, mai ales că ştia bine problema câinilor fără stăpâni din Focşani, medicul a deschis acţiune în instanţă împotriva Primăriei Focşani, Direcţiei de Dezvoltare şi Servicii Publice şi Serviciului de Ecarisaj, ultimele două instituţii aflate în subordinea municipalităţii.

După doi ani de procese, medicul a câştigat definitiv în instanţă, magistraţii stabilind ca instituţiile din subordinea Primăriei Focşani să plătească 40.000 de lei despăgubiri morale.

“Obligă pârâta Direcţia de Dezvoltare a Serviciilor Publice la plata sumei de 40.000 lei daune morale către reclamant. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei. Definitivă”, se arată în decizia Curţii de Apel Galaţi.

Practic, pentru Direcţia de Dezvoltare a Serviciilor Publice Focşani este o situaţie nouă, întrucât până acum nu a fost dată în judecată niciodată de victime ale maidanezilor.

”Despăgubirile acordate fiului meu sunt mici deoarece copilul manifestă acum fobii faţă de animale şi i-au fost şterse din paleta profesională profesiile care au legătură cu animalele. Fiul meu nu va putea fi medic veterinar, silvicultor, zootehnist, nicio altă meserie care are ca obiect de activitate animalele. De vină pentru această situaţie sunt toţi cei care au condus Primăria Focşani şi instituţiile din acest domeniu, care trebuie să plătească suma stabilită de instanţă”, spune medicul Paul Alexandru.

Reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare Focşani spun că nu au primit motivarea instanţei, pentru a proceda în consecinţă.

Doctorul Paul Alexandru a fondat în 1999 Asociaţia „Prietenii Animalelor”, care ulterior s-a dezvoltat, după ce s-au construit adăposturi pentru maidanezi. Acesta este şi autorul a zeci de lucrări ştiinţifice, referate, şi comunicări pe care le-a publicat în trei volume: „Câinii fără stăpân”, „Despre protecţia animalelor” şi „Despre cunoaştere şi natura umană”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: