Spitalul din Panciu a primit numele unui medic care a condus aproape trei decenii unitatea medicală din oraşul viilor

Spitalul din Panciu a primit numele unui medic care a condus aproape trei decenii unitatea medicală din oraşul viilor

Colectivul medical de la Spitalul Panciu

Medicul a fost cunoscut şi pentru implicarea activă în viaţa medicală şi socială a oraşului, contribuind la dezvoltarea Spitalului Orăşenesc Panciu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aleşii locali din oraşul Panciu au aprobat, joi, schimbarea denumirii Spitalului Orăşenesc Panciu în Spitalul Orăşenesc Dr. Eugen Băleanu Panciu.

Tot joi, Comisia  judeţeană de atribuire de  denumiri din cadrul Instituţiei Prefectului Vrancea a avizat favorabil propunerea privind schimbarea denumirii unităţii medicale din Panciu.

„Am iniţiat un proiect de hotarâre privind schimbarea denumirii Spitalului Orăşenesc Panciu în Spitalul Orăsenesc «Dr. Eugen Băleanu» Panciu în semn de omagiu pentru omul şi medicul de excepţie care a fost Eugen Băleanu, de la a cărei trecere în nefiinţă se împlinesc, în această toamnă, 20 de ani. Personalitate a lumii medicale din judeţul Vrancea, Eugen Băleanu s-a remarcat în comunitatea noastră pentru valorile şi principiile de viaţă pe care le-a respectat, pentru profesionalism, promptitudine, răbdare şi dăruire sufletească în relaţia cu pacienţii, faţă de care a manifestat o atenţie deosebită. El a fost cunoscut şi pentru implicarea activă în viaţa medicală şi socială a oraşului, contribuind la dezvoltarea Spitalului Orăşenesc Panciu, la conducerea căruia a fost timp de aproape 30 de ani“, a declarat primarul Iulian Nica.

Doctorul Eugen Băleanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Ţinutul Tighinei, oraşul Căuşanii Noi - Basarabia. A absolvit Facultatea de Medicină din Iaşi, în anul 1958, fiind repartizat ca medic de dispensar în comuna Boloteşti. Ulterior, a profesat la Dispensarul Clipiceşti şi Tifeşti până în 1966, când a devenit medic secundar chirurg la Dispensarul Panciu.

Dupa absolvirea secundariatului, doctorul Eugen Băleanu a devenit şeful Secţiei Sanitare a Raionului Panciu, apoi, cu mici întreruperi, timp de 27 de ani, a fost director al Spitalului Orăşenesc Panciu. Când a preluat conducerea Spitalului din Panciu, instituţia avea numai 20 de paturi, iar la pensionare, Spitalul avea de 10 ori mai multe secţii, compartimente noi şi paturi. Sub conducerea lui Eugen Băleanu, a fost înfiinţată Secţia de bolnavi cronici a Spitalului Panciu şi au fost construite Dispensarele din comunele Răcoasa, Moviliţa, Fitioneşti şi Ţifeşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările