Spitalul Militar din Focşani se închide 48 de ore, pentru dezinfectare. Toţi bolnavii au fost externaţi

Spitalul Militar din Focşani se închide 48 de ore, pentru dezinfectare. Toţi bolnavii au fost externaţi

Spitalul Militar Focsani

Închiderea spitalului survine în contextul în care două cadre medicale, un medic şi o infirmieră, s-au infectat cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Spitalul Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” Focşani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical şi auxiliar sanitar.

În urma acestei situaţii, s-a dispus externarea tuturor pacienţilor şi efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacţilor, iar pe timpul acesteia, posibilii contacţi sunt plasaţi în autoizolare, urmând a fi testaţi.

"Spitalul Militar de Urgenţă Focşani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecţiei de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecţiei, cu excepţia Centrului de Primiri Urgenţe. În acelaşi timp, se vor recolta analize de la toţi contacţii simptomatici şi, în funcţie de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecţie a personalului medical, în vederea menţinerii capacităţii operaţionale a spitalului", potrivit Ministerului Apărării Naţionale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: