Proprietarii Casei Macridescu, somaţi de municipalitate să schimbe faţa imobilului. Cine sunt stăpânii actuali

Proprietarii Casei Macridescu, somaţi de municipalitate să schimbe faţa imobilului. Cine sunt stăpânii actuali

Clădirea se prăbuşeşte încet şi sigur

Inspectorii Primăriei au constatat că tencuiala este căzută, acoperişul şi treptele deteriorate, geamurile sparte, iar tâmplăria lipseşte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Casele Macridescu, de pe strada Cuza Vodă Nr.4-6, au devenit în ultimii ani locuri de pripas pentru boschetari, după ce Primăria Focşani s-a grăbit să le retrocedeze fără să utilizeze toate căile de atac.

Imobilele se află într-un stadiu de degradare permanent, iar amenzile date de Direcţia de Cultură proprietarilor actuali pentru a lua măsuri de conservare nu au condus la o schimbare a situaţiei.

Recent, Primăria Focşani, prin Comisia de identificare a imobilelor neîngrijite, a făcut o vizită pe teren, iar inspectorii şi-au pus mâna în cap când au văzut în ce stare se află imobilele. Ei au întocmit o notă de constatare în care arată că tencuiala a căzut de pe pereţi, acoperişul este deteriorat, la fel şi treptele şi gardul împrejmuitor, imobilele nu mai au geamuri şi nici tâmplărie.

Două luni pentru remediere

Această vizită s-a lăsat cu o somaţie către firma Exclusive Pro Estate SRL Focşani, care are termen până pe 31 decembrie 2020 să aducă clădirile la un nivel de întreţinere complet diferit.

Firma este controlată de fiica cunoscutului afacerist Victor Istrate, consilier al primarului Cristi Misăilă pe probleme de sport.

În perioada interbelică, clădirea de pe strada Cuza Vodă Nr.  6 a fost sediul Băncii de Scont, care s-a desfiinţat în 1948, prin naţionalizare.

Locuinţa este realizată într-un stil arhitectural românesc cu influenţe ale arhitecturii europene „care prezintă componente decorative exterioare, ancadramente şi ornamente la ferestre şi la intrarea principală, unde s-au derulat evenimente importante din viaţa familiei Macridescu, şi tot aici au avut loc o serie de întâlniri mondene ale societăţii la început de secol XX”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările