Primarul PNL de comună care a vrut să-şi cumpere, din bani publici, limuzină de 60.000 de euro

Primarul PNL de comună care a vrut să-şi cumpere, din bani publici, limuzină de 60.000 de euro

Vasile Petrea este primarul comunei Homocea FOTO: Facebook

Administraţia comunei Homocea pregătise un buget de peste 270.000 de lei pentru achiziţia unui autoturism 4x4, cu cutie automată de viteze.

Primarul liberal al comunei Homocea, Vasile Petrea, a vrut să facă o extravaganţă din bani publici, practic un cadou de sărbători după rezultatele bune de la alegerile locale. 

Aşa se face că a lansat o procedură simplificată de licitaţie online, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), pentru achiziţionarea unui autoturism estimat la aproximativ 60.000 de euro. 

Mai exact, 273.000 de lei, cu tot cu TVA, buget îndestulător pentru un SUV 4x4. Adică, aşa cum rezultă din anunţ, o maşină puternică, cu capacitate cilindrică de 2.000 mc, cu tracţiune integrală, cutie de viteze automată şi normă de poluare Euro 6, intenţia fiind de a se plăti la început jumătate din sumă, diferenţa fiind suportată în rate, în sistem leasing, pentru o perioadă de 36 de luni.

Planurile primarului au fost însă încurcate de legislaţia în vigoare, care nu permite cheltuirea de sume atât de mari, de către instituţiile publice, pentru achiziţionarea de maşini. 

Prin urmare, licitaţia de pe SEAP a fost anulată, însuşi edilul fiind cel care a semnat dispoziţia de anulare a procedurii simplificate de licitaţie. Asta s-a întâmplat, evident, după ce tranzacţia a fost blocată, iar edilul a fost atenţionat că încalcă legea cu preconizata achiziţie.

„Avem o hotărâre a Consiliului Local privind achiziţionarea unei maşini, pentru că autoturismul Primăriei este vechi, de 10 ani, şi nu mai face faţă. Legislaţia nu ne permite însă achiziţia unei maşini cu o capacitatea cilindrică mai mare de 1600 mc şi cu preţ mai mare de 18.000 de euro. Nu voiam eu neapărat o maşină, Consiliul Local a aprobat. Banii erau de la bugetul local. Acum nu mai vreau să o iau”, ne-a declarat Vasile Petrea, primarul comunei Homocea.

Vă mai recomandăm:

Social democratul Marian Oprişan şi-a scos la plimbare maşina de 75.000 de euro cumpărată din banii poporului

Maşină de lux de 35.000 de euro pentru primărie: au cumpărat-o după ce li s-a stricat Dacia Papuc

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările