Prietenii baronului Oprişan  câştigă contracte bănoase de la Consiliul Judeţean Vrancea, în ciuda problemelor penale pe care le au

Prietenii baronului Oprişan  câştigă contracte bănoase de la Consiliul Judeţean Vrancea, în ciuda problemelor penale pe care le au

Vrancea are 32 de km de drumuri judeţene din balast

Firma Podgoria Coteşti, aparţinând lui Vasile Bută, trimis în judecată de DNA pentru că ar fi pietruit doar pe hârtie un drum, a obţinut de la instituţia condusă de Marian Oprişan un contract de 1,1 milioane de lei pentru întreţinerea cu balast a 32 km de drumuri judeţene.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă Sotirex, condusă din umbră de deputatul PSD de Vrancea Victor Roman, Consiliul Judeţean mai are o preferinţă printre firmele care se ocupă de drumuri. Este vorba despre societatea Podgoria Coteşti, administrată de Vasile Bută, o cunoştinţă veche a lui Marian Oprişan, patronul acesteia fiind parte a unui proces de corupţie care are legătură cu cauza pentru care baronul de Vrancea a fost trimis în judecată de DNA.

Podgoria Coteşti a primit recent de la Consiliul Judeţean Vrancea un contract de „întretinere drumuri judeţene pietruite prin adaos de material pietros (balastare) in volum de 300 mc/km, în lungime de 32,24 km", contract care are o valoare de 1,1 milioane de lei. 

Potrivit contractului, drumurile pe care se vor executa lucrări de balastare fac parte din categoria drumurilor judeţene, respectiv DJ 205 C, Cîrligele – Vîrteşcoiu - L= 2km; DJ 204 E, Ciuşlea – Doaga- L= 6km; DJ 205 P, Putna – Ivanceşti- L= 4km; DJ 205 L, Vrîncioaia – Păulesti-L= 4,60km; DJ 204 F, Gugeşti – Oreavu  si Slobozia Ciorăşti – Armeni- L= 3,60 km; DJ 202 F, Băleşti – Bogza- L= 7,8 km; DJ 205 B, Beciu(com.Vîrteşcoiu) L= 1,24 km. DJ 205 N, Jariştea – Scînteia(com.Jaristea) -L= 3 km.

Nu credem că atunci când a spus că Vrancea are cea mai bună reţea de drumuri judeţene din ţară Oprişan s-a referit la cei 32,4 km, drumuri construite din balast.

Revenind la Vasile Bută, acesta a fost trimis în judecată de DNA în septembrie 2010, împreună cu alţi „minunaţi oameni de afaceri vrânceni”, respectiv Corneliu Prunache, Vasile Mihăiuc, Vasile Graur, Iulian Cristian, fiind învinuiţi că au întocmit în fals situaţii de lucrări şi facturi justificative pentru pietruirea a mai multe zeci de kilometri de drumuri comunale, pentru care şi-au primit banii de la Consiliul Judeţean, lucrări care nu au fost realizate niciodată.

În anul 2004,  „inculpatul BUTĂ VASILE, în calitate de asociat şi administrator la S.C. PODGORIA COTEŞTI SRL a încasat de la Consiliul Judeţean Vrancea suma de 5.978.941.771 ROL (n.a. 5,978 milioane lei), în cadrul unui contract de pietruire a drumurilor comunale pe o lungime de 8,3 Km. Suma încasată a fost utilizată în alte scopuri de inculpat, care a facturat lucrările ca şi cum ar fi fost efectuate. Astfel, acesta a înlesnit plata nelegală a sumelor de către reprezentanţii CJ Vrancea, creând prin aceasta o pagubă bugetului Consiliului Judeţean Vrancea egală cu suma primita de 5.978.941.771 ROL şi obţinând în acest fel un avantaj patrimonial. Totodată, inculpatul a transferat fără justificare economică suma de 1,28 mld. ROL provenită din infracţiune, către firma administrată de soţia sa S.C. TRANS CONTRUCT SRL, în scopul disimulării operaţiunilor financiare ilicite.
În vederea recuperării prejudiciului cauzat, a fost instituit sechestru asigurator asupra sumei totală de 1.689.203,74 lei deţinută de inculpatul Bută Vasile şi asupra sumei totale de 589.232, 91 lei aparţinând părţii responsabile civilmente S.C. PODGORIA COTEŞTI S.R.L. În cazul părţii responsabile civilmente S.C. PODGORIA COTEŞTI S.R.L., a fost identificată şi sechestrată suma totală de 589.232, 91 lei”
, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA de trimitere în judecată.

Mai puteţi citi:

Cinci afacerişti locali care au derulat contracte de miliarde cu Consiliul Judeţean Vrancea au fost trimişi în judecată de DNA

Consiliul Judeţean Vrancea îşi face încă o dată datoria faţă de deputatul PSD Victor Roman. Firma Sotirex deszăpezeşte judeţul şi în iarna 2013-2014

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările