Parteneriat cultural între corurile „Pastorala” din Focşani şi „Semănătorii”, din Republica Moldova

Proiectul intercultural îşi propune să apropie cele două formaţiiprin promovarea artei corale şi valorile tradiiţionale româneşti de la est şi vest de Prut


După ce corul profesionist „Pastorala" a fost prezent în Republica Moldova, la primul schimb de experienţă din cadrul proiectului cultural „Diversitate culturală la Est şi Vest de Prut", astăzi a venit rândul oaspeţilor din Basarabia să întoarcă vizita.

Membrii coralei „Semănătorii", din localitatea Bieşti - Orhei au participat astăzi la Focşani, în sala de şedinţe a consiliului local, la semnarea protocolului de colaborare dintre cele două instituţii culturale, protocol care îşi propune „promovarea diversităţii conţinutului şi expresiei artistice a muzicii corale româneşti, prin dialog intercultural între Formaţiile „Pastorala" din Focşani şi „Semănătorii" din Republica Moldova".

În cadrul acestui schimb de experienţă care se va desfăşura până pe data de 5 septembrie vor avea loc mai multe concerte date de cele două formaţii, respectiv la Andreiaşu, Panciu, Mărăşeşti, Soveja şi Focşani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările