Marş pe străzile din Focşani, de “Ziua internaţională de conştientizare a autismului”

Marş pe străzile din Focşani, de “Ziua internaţională de conştientizare a autismului”

În anii trecuţi au mai avut loc şi alte manifestări similare

Pentru al patrulea an consecutiv, Asociaţia Speranţa Andradei va organiza, miercuri, 2 aprilie 2014, la ora 17.00, Marşul Autismului care are ca punct final eliberarea baloanelor albastre către cer în faţa Teatrului Municipal Maior Gheorghe Pastia din Focşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Locul de întâlnire pentru plecarea la Marşul Autismului este Centrul de zi "Micul Prinţ", din strada Cuza Vodă, nr. 56 (parcarea interioară).

Totodată, seara de 2 aprilie va fi marcată prin iluminarea în albastru a Teatrului Municipal “Maior Ghorghe Pastia”.

Asociaţia Speranţa Andradei şi-a început activitatea în anul 2006. În toată această perioadă, au beneficiat de terapii recuperatorii în cadrul Centrului „Micul Prinţ” peste 500 de copii.

Lunar, asociaţia oferă servicii de recuperare pentru 80 de copii cu tulbutări de dezvoltare din mai multe judeţe ale ţării: Vrancea, Buzău, Bacău, Galaţi, Botoşani, Prahova, Braşov, Neamţ.

Centrul regional de recuperare a copilului cu autism „Micul Prinţ” funcţionează sub forma unei grădiniţe în care, în baza screening-ului timpuriu făcut de asociaţie împreună cu medicii de specialitate, copilul urmează un program de recuperare şi educaţie timpurie, intensivă.

În centru, fiecare copil beneficiază de ajutorul unei echipe formate din minim 8 specialişti, dar includem în terapie întreaga familie, părinţii fiind cheia reuşitei.

Scopul final îl contituie recuperarea la maximum a copilului cu tulburări de dezvoltare până la vârsta de şcolarizare şi includerea lui în clase integrative ale învăţământului de masă. O terapie recuperatorie durează 3-5 ani până la dezvoltarea abilităţilor necesare incluziunii şcolare.

Mai puteţi citi:

Alice Pruteanu consiliază copiii cu autism

Vise colorate de 1 Iunie pentru copiii cu autism de la Centrul „Micul Prinţ”

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: