Marian Oprişan, programat la Cluj în dosarul de corupţie în ziua deschiderii Festivalului „Bachus”

Marian Oprişan, programat la Cluj în dosarul de corupţie în ziua deschiderii Festivalului „Bachus”

Marian Oprişan

Un nou termen în dosarul în care foști și actuali angajați ai Consiliului Județean Vrancea sunt judecați pentru fapte de corupție în legătură cu balastarea unor drumuri în 2004 va avea loc joi, 18 octombrie, la Judecătoria Cluj Napoca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform procurorilor DNA, care au trimis acest dosar la instanţă în 2006, 41 de drumuri comunale au fost pietruite după ce Consiliul Judeţean Vrancea a primit, în 2004, de la Ministerului Transporturilor condus de Miron Mitrea, suma de 1,9 milioane de dolari dintr-un împrumut extern.

Materialul de urmărire penală indică faptul că mai multe drumuri comunale au fost pietruite fără ca acest lucru să fie necesar, unele dintre lucrări au fost executate în mod fictiv sau incomplet, deşi banii au fost plătiţi de către CJ Vrancea aproape în avans.

DNA a reţinut la momentul trimiterii în judecată un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), alţi circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judeţean şi aproape 75.000 euro, sumă cu care ar fi prejudiciat bugetul Guvernului.

Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, vicepreşedintele Mircea Diaconu, care a decedat la începutul anului, Valeria Teodorescu, ex-director al Direcţiei Economice, Ion Costeanu, ex-director Direcţia Tehnică, Liviu Rusu, fost şef Serviciu Drumuri şi Poduri din cadrul Direcţiei Tehnice, toţi din cadrul CJ Vrancea şi Valeriu Iacob, diriginte de şantier sunt cei șase inculpați din dosarul ajuns pe rolul instanței clujene în 2010.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările