Mai puţin de jumătate din agricultorii din Vrancea au achitat impozitul pe venitul agricol. Primăriile locale nu ajută deloc fiscul

Mai puţin de jumătate din agricultorii din Vrancea au achitat impozitul pe venitul agricol. Primăriile locale nu ajută deloc fiscul

Agricultorii, aşteptaţi la fisc să se achite de obligaţii

Ei au termen până luni, 16 decembrie, să-şi plătească obligaţiile.În caz contrar, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea va aplica dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Luni, 16 decembrie, este termenul limită de plată pentru cea de a doua tranşă a impozitului pe veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit şi a contribuţiei de asigurări de sănătate aferente.

Pentru a evita plata dobânzilor şi a penalităţilor de întârziere, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea a făcut apel către agricultorii care au primit deciziile de impunere să facă plata până la data limită, respectiv 16 decembrie 2013.

Până la această dată, în contul impozitului pe veniturile agricole a fost încasată suma de 2,34 milioane lei. Asta înseamnă mai puţin de jumătate din banii previzionaţi a fi colectaţi de la agricultori.

„Noi am gândit că se vor colecta 5,3 milioane de lei. Avem o bază de dată certă a terenurilor agricole, dar nu avem o bază de date a animalelor şi anul viitor va trebui să o facem, cu ajutorul medicilor veterinari de la sate”, ne-a declarat directorul Administraţiei Financiare Vrancea, Marian Lungu.

Interesant este că primăriile din Vrancea nu vor să ajute foarte mult fiscul în această operaţiune, de la cele 61 de primării care au încheiat protocol cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea fiind încasată în contul impozitului pe veniturile agricole şi a contribuţiilor de sănătate "imensa" sumă de 39.913 lei.

„Am avut de plată 9 lei la impozitul agricol şi m-am dus la Primăria Vidra să-l achit şi nu a avut cine să-mi ia banii ăştia. A trebuit să pun benzină de 50 de lei şi să mă duc la Focşani, la Finanţe, să mă achit de obligaţie”, ne-a declrat o femeie din Vidra.

Mai puteţi citi:

A venit scadenţa pentru ţăranii agricultori să-şi plătească impozitul pe venit şi contribuţia la sănătate

Mii de ţărani din Vrancea, în pragul revoltei după ce s-au trezit datori vânduţi la fondul de sănătate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările