Gripa porcină face primele victime în sud-estul ţării

Gripa porcină face primele victime în sud-estul ţării

Bărbatul se află internat în spital în stare gravă

Patru cazuri de gripă cu virusul AH1N1 au fost confirmate la Galaţi şi la Brăila. Unul dintre pacienţi, gălăţean, este la Reanimare, în stare critică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile sanitare se află în alertă în acest moment. În după amiaza zilei de miercuri, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică Galaţi a primit rezultatul analizelor efectuate de Institutul Cantacuzino în cazul unui pacient cu simptome de gripă porcină. În probele serologice ale acestuia a fost confirmată prezenţa virusului gripal de tip AH1N1.


Bolnavul este un fost mecanic de locomotivă, în vârstă de 56 de ani, iniţial internat la Spitalul de Pneumoftiziologie, a cărui stare s-a agravat in ciuda tratamentului, după o săptămână. A fost transferat la Spitalul de Urgenţă şi acum se află sub supravegherea medicilor reanimatori deoarece se zbate între viaţă şi moarte, cu insuficienţă respiratorie, fiind dependent de ventilare mecanică.


„În urmă cu câteva minute am primit confirmarea. Este vorba de gripă AH1N1. Bărbatul a fost internat la TBC şi pe data de 14 a fost adus în Reanimare la Spitalul de Urgenţe. Este în stare critică", ne-a declarat Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.


Reprezentanţii DSP au prelevat probe serologice şi de la membrii familiei acestui bolnav şi le-au trimis la Institutul Cantacuzino.
„Am început ancheta epidemiologică. Vom vedea ce se întâmplă mai departe. Aşteptăm restul rezultatelor", a mai afirmat Valentin Boldea.


Şi Brăila este pe lista judeţelor în care s-au înregistrat cazuri de gripă porcină. Până acum au fost confirmate cinci cazuri de gripă, din care trei cu virus AH1N1 şi două cazuri cu virus gripal B.

La Buzău au fost până acum înregistrate patru cazuri de gripă sezonieră, iar la Focşani s-a confirmat un caz de gripă cu virus tip B la un tânăr de 19 ani şi alte trei suspiciuni de gripa sezonieră la persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările