FOTO VIDEO Fenomen meteorologic splendid: curcubeu în timpul ploii

FOTO VIDEO Fenomen meteorologic splendid: curcubeu în timpul ploii

Curcubeul a rezista mai bine de 10 minute

În timpul ploii rapide din această seară, pe cer şi-a făcut apariţia un curcubeu minunat, care a rezistat minute bune.

Ştiri pe aceeaşi temă

O ploaie torenţială rapidă, venită parcă de nicăieri, a luat prin surprindere în jurul orelor 19.30 focşănenii aflaţi la promenadă prin oraş.

Cu această ocazie, oamenii au fost răsplătiţi cu apariţia pe cer a unui frumos curcubeu, care a rezistat mai bine de zece minute în timpul ploii.

Cum se făcea prognoza meteo acum 100 de ani. Românii anticipau vremea după cum stătea vaca la muls sau după cum lucea toporul

Fenomenul este considerat unul dintre cele mai frumoase din atmosferă, „un semn ceresc", care aduce pacea şi prosperitate. Pe vremuri, bătrânii spuneau că „dacă se arată curcubeul pe cer pe când plouă, va înceta ploaia”.

Lucru care, de altfel, s-a şi întâmplat în această seară.

Curcubeul este un fenomen optic şi meteorologic care se manifestă prin apariţia pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă. De cele mai multe ori curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările