FOTO VIDEO Confecţiile ţin în viaţă economia Vrancei. Opt din primii zece exportatori ai judeţului sunt din domeniul textilelor

FOTO VIDEO Confecţiile ţin în viaţă economia Vrancei. Opt din primii zece exportatori ai judeţului sunt din domeniul textilelor

Topul Firmelor Vrancea 2018

Rezultatele muncii patronilor au fost prezentate vineri, în cadrul celei de a XXV-a ediţii a Topului Firmelor, o ediţie aniversară.

Ştiri pe aceeaşi temă

De 25 de ani, performerii în afaceri din judeţ sunt premiaţi de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea, în cadrul evenimentului Topul Firmelor. 

Pentru afacerişti, evenimentul reprezintă o recunoaştere a meritelor şi reuşitelor obţinute de aceştia în anul precedent. 

Potrivit conducerii CCIA Vrancea, în topul din acest an au intrat 1.516 firme din judeţ, clasate pe primele 10 locuri la şapte domenii generale de activitate.

„Acestea au realizat o cifră de afaceri totală de 6.171.443.509 lei, şi un profit din exploatare de 617.235.182 lei. Cele 1.516 firme din Topul Judeţean au, în total, 23.728 angajaţi. Întocmirea clasamentului a avut ca bază metodologia unitară stabilită la nivelul sistemului cameral din România şi un program unitar de preluare şi prelucrare a datelor economico-financiare cuprinse în bilanţurile contabile depuse la 31.12.2017”, potrivit lui Sorin Vornic, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Vrancea.

Cele 7 domenii de activitate la care s-au remarcat firmele intrate în top sunt: Cercetare – Dezvoltare şi High – Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcţii; Servicii; Comerţ; Turism. La stabilirea clasamentului, s-au luat în calcul cinci indicatori, respectiv cifra de afaceri netă, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat. Conform datelor economice oficiale, confecţiile ţin în viaţă, în continuare, economia Vrancei.

Opt din primele zece firme care fac export sunt din domeniul textil, acolo unde se înregistrează şi ponderea angajaţilor. Societăţile din Vrancea care au obţinut în ultimii zece ani locul I, consecutiv, în cadrul acestui Top al firmelor, au primit din partea CCIA o plachetă specială.

TOP 10 EXPORTATORI DIN JUDETUL VRANCEA

Primele zece firme exportatoare din Vrancea sunt: PANDORA PROD SRL; ARTIFEX SRL; INCOM-VRANCO SA; SORSTE SA; ROŞCA-CONF SRL; SPEIDEL ROMANIA SRL; EURO CONF INDUSTRIAL SA; TRICOTTON JUNIOR SRL; VRANCART SA; TEXDATA SRL.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: