FOTO Sute de turişti s-au relaxat în weekend în Canionul Vrancei. Salvamont: "Ne bucurăm să vă revedem pe poteci"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traseul montan de o frumuseţe aparte începe din staţiunea turistică Lepşa, de pe şoseaua principală a DN2D Focşani-Tulnici.

Aproape de Cascada Putnei, la podul care face trecerea peste râu, se intră în Rezervaţia Naturală Cheile Tişiţei, o arie protejată ce se întinde pe 8 kilometri, la 850 de metri altitudine.

Amatorii de munte abia au aşteptat ziua de sâmbătă, prima a weekend-ului, când au putut după două luni de stat în case din cauza pandemiei de Covid-19 să se bucure de frumuseţile naturii.

Şi au fost destul de mulţi cei care au ajuns sâmbătă în Rezervaţie.

"Ne bucurăm să vă revedem pe potecile Vrancei. Peste 200 de vizitatori în Cheile Tişiţei şi alte câteva zeci pe celelalte poteci, sâmbătă 16 mai 2020.  Fiţi responsabili şi nu vă asumaţi riscuri inutile. În caz de urgenţă ne puteţi alerta prin sistemul unic de urgenţă şi aplicaţia 112. Pentru orice informaţii despre zona montană apelaţi Dispeceratului Naţional Salvamont (0372126668 sau 0SALVAMONT), de pe aplicaţia SALVAMONT-Vodafone pentru telefoanele mobile sau apelând Dispeceratul Salvamont Vrancea: 0738 40 70 80. Nu uitaţi că Munţii Vrancei au o acoperire GSM foarte slabă, în Cheile Tişiţei sunt acoperiţi primii 500 de metri de la intrare", a anunţat Salvamont Vrancea.

Imagine indisponibilă

În rezervaţia naturală Cheile Tişiţei turiştii pot admira în voie floarea de colţ, considerată regina florilor, teiul sălbatic, brusturele negru, diverse specii de brazi, pini sau ferigi. În apele reci se găseşte păstrăv.

Printre frumuseţile rezervaţiei se află şi stâncile denumite popular de localnici în trecut - Căciulata de Vrancea şi Cuşma Tişiţei. Oamenii locului spun că, în trecut, Cheile Tişiţei erau traseul pe care austriecii cărau material lemnos. Dovadă stau tunelurile de la capătul rezervaţiei.

Turiştii trebuie să fie precauţi în drumul său spre locul unde se afla formaţiunile deoarece terenul devine pe alocuri din ce în ce mai accidentat. Văile sunt înguste, cu o mare energie de relief, având pe alocuri aspect de canion.

„Veţi descoperi o mulţime de minunăţii ale naturii. Important este să ştii să le priveşti, să le vezi <<povestea>> şi să nu treci mai departe până nu le înţelegi. Nu trebuie doar să punctezi un obiectiv, ci să laşi să se imprime amintirile sale, să iubeşti totul aşa cum este! Cheile sunt văi spectaculoase şi pe oricare aţi merge, vă oferă spectacolul eroziunii în calcare şi mix sedimentar. Unele sunt mai abrupte, altele mai domoale pe porţiuni, dar cu siguranţă există mereu câte un <<cotlon>> misterios sau neumblat. Am revăzut Cheile Tişiţei pe traseul <<carnivorelor mari>> într-o drumeţie cu tinerii voluntari ai DJT Vrancea, participanţi la o Şcoală de Vară”, ne spune Alexandra Tătaru, profesor de geografie din Focşani.

Imagine indisponibilă
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite