Fostul subsecretar de stat Gigă Duţă a câştigat bătălia cu statul în instanţă pentru cele 1.400 de ha de pădure din moşia Vladnic Tănăsoaia

Deşi o parte din pădurile adjudecate de fostul subsecretar de stat - actual angajat al Direcţiei Silvice Focşani - aparţine altor persoane întrucât a fost vândută între timp de moştenitorii boierului, Tribunalul Vrancea l-a făcut proprietar pe tot dealul de pădure din Tănăsoaia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Prefecturii Vrancea pun soluţia favorabilă primită de Gică Duţă pe seama faptului că în aceeaşi instanţă împarte dreptatea şi soţia fostului subsecretar de stat, judecător Silva Duţă.

Oficialii Instituţiei Prefectului au cerut Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) strămutarea procesului la o altă instanţă din acest motiv însă cererea nu a fost pusă în aplicare rămânănd fără temei întrucât procesul a fost deja finalizat înainte de pronunţarea ÎCCJ.

Practic, odată cu noua sentinţă dată de Tribunalul Vrancea, statul va retroceda prin intermediul Direcţiei Silvice, de două ori acelaşi teren.

„Practic, conform titlurilor de proprietate pe care noi le avem, în 1920, Cristofil, una dintre moştenitoarele boierului, era înregistrat doar cu 300 de hectare de pădure întrucât vânduse restul din moşia Vladnic din Tănăsoaia. Acum Gică Duţă a cerut 1.400 de hectare de pădure, toată moşia însă sunt bucăţi mari de pădure, în speţă 1.100 hectare care aparţin altor persoane, cele care au cumpărat în trecut. Unele dintre aceste persoane au venit la dosar cu titluri de proprietate dar instanţa ignoră aceste acte iar Direcţia Silvică este nveoită să respecte decizia instanţei de a da teren în altă parte", a explicat subprefectul Sorin Hornea.

„Vrancea s-a dilatat!"

În timp ce mulţi bătrâni bat drumurile de ani de zile de la comisia de fond funciar la instanţă şi înapoi încercând cu lacrimi în ochi să îşi recupereze un petec de pământ moştenit din moşi strămoşi, fostul subsecretar de stat Gică Duţă a fost făcut boier de Tribunal îmbogăţindu-se cu 1.400 de ha de pădure, adică un deal întreg.

"Vom vedea ce se mai poate face în acest caz dar este deja o practică obişnuită în instanţă. Practic statul dă de două ori acelaşi teren către două persoane.Trebuie să cauţi alt tzeren de aceeaşi suprafaţă împădurit. Sunt multe cauze similare. Una dintre ele este Cosor. Parcă Vrancea s-a dilatat în ultimul timp şi avemmai mutl teren decât înainte!", ne-a spus indignat suprefectul Sorin Hornea.

Duţă: "Eu sunt singurul proprietar!"

Fostul subsecretar de stat, Gică Duţă are propria variantă. Acesta susţine că pădurea nu a fost solicitată spre retrocedare de nimeni şi că singurul proprietar este Denisa Cristofil, moştenitoarea boierului şi că pădurea îi revine lui conform înţelegerii de procurare.

"Moşia Vladnic avea 1.700 de hectare din care 300 au fost expropriaţi. 80 % din restul de 1.400 ha se află practic pe teritoriul comunei Corbiţa din Vrancea şi în comuna Galbeni din judeţul Galaţi. Ori acolo nimeni nu a solicitat această pădure în afară de moştenitoarea boierului Denisa Cristofil cu care eu m-am înţeles ca pădurea să îmi revină mie după ce o procur. A existat o plângere la adresa primarului din Tănăsoaia că sunt şi alte persoane proprietare pe o parte din moşia Vladnic însă în urma verificărilor făcute de Parchet  a reieşit că nu a cerut nimeni pădurea în afară de Cristofil. Nu am fost încă informat de decizia instanţei dar sunt toate actele să obţin pădurea", ne-a declarat Gică Duţă.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările