Focşani: Biserica penticostalilor din Cornetu a fost vândută de baptişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pastor de la Uniunea Baptistă din Bucureşti este acuzat că a vândut biserica din Cornetu cu legitimaţii false. Sătenii spun că cel care a cumărat casa de rugăciuni a fost împuternicit printr-un act parafat cu o ştampilă furată. Vânzarea lăcaşului de cult ar putea zdruncina liniştea în rândul romilor.

În imobilul cu pricina a funcţionat Biserica Baptistă „Sfânta Treime", care în septembrie 2009 a fost desfiinţată. Clădirea a fost preluată, potrivit Legii Cultelor, de penticostali.

Credincioşii se tem acum că noul cumpărător care a dat pe biserică 136.000 de lei, va face din lăcaşul de cult „Betania" un supermarket sau magazin de haine second - hand. „Au venit şi ne-au zis să nu ne mai rugăm aici că vin cu mascaţii. Am înţeles că Marin a fost împuternicit cu un act pe care s-a pus o ştampilă furată de la Uniunea Baptistă", ne-a spus Costel Ivan, diaconul bisericii.

Vânzarea coordonată de Uniunea Baptistă cu o legitimaţie falsă

Deşi actul de vânzare - cumpărare arată negru pe alb că vânzătorul este Marin Virgil, din satul Lieşti, împuternicit de Biserica Creştină Baptistă din Bucureşti, acesta neagă că ar fi vândut biserica. "Am crezut că semnez pentru trecerea bisericii la penticostali. S-au folosit de o legitimaţie expirată de a mea pe care am avut-o la baptişti în 1997 să mă facă împuternicit. Eu nu am luat nici un ban, sunt un simplu muncitor la vie", ne-a spus Marin Virgil.

Cumpărătorul bisericii, Petru Iordan spune că vânzarea a fost coordonată de un pastor de la Uniunea Baptistă de la Bucureşti. „Toată vânzarea a fost coordonată de pastorul Marin Moise de la Uniunea Baptistă Bucureşti. El l-a împuternicit pe Marin din Slobozia Bradului", a declarat cumpărătorul.

Contactat de reporterii noştri, pastorul Marin Moise a refuzat să dea declaraţii.

Notarul legalizează însă vânzătorul nu există

Notarul care a vizat actul de vânzare, Gina Constantinescu, susţine că tranzacţia a fost făcută legal. „Au prezentat act de proprietate pe biserică din partea Bisericii Baptiste „Sfânta Treime". Au avut împuternicire de vânzare din partea bisericii baptiste iar totul a fost legal", susţine aceasta.

Reprezentanţii bisericii penticostale ţin însă la prevederea Legii Cultelor. „Biserica baptistă nu mai există întrucât la noi biserica trece odată cu enoriaşii la celălalt cult. Şi când ridicăm o biserică ea aparţine asociaţiei ce reprezintă cultul respectiv nu unei persoane anume", ne-a spus diaconul Costel Ivan.

Actul de vânzare - cumpărare a fost atacat în instanţă de săteni şi de Biserica Penticostală din Bucureşti, cea de care ţin localnicii acum.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite