Elevi din Vrancea, în risc de a rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată pe primul semestru

Elevi din Vrancea, în risc de a rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată pe primul semestru

În această perioadă, sălile de clasă sunt goale

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vrancea spune că motivele acestui fapt sunt lipsa acoperirii cu fibră optică şi a semnalului GSM de tip 3/4 G în zonele de domiciliu al elevilor din Vrancea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a identificat 15 de elevi din judeţ care se află în risc de a rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată pe semestrul I al anului şcolar 2020-2021.

Potrivit IŞJ, această situaţie se află în dinamică, numărul acestor elevi diminuându-se ca urmare a eforturile pe care  cadrele didactice le fac prin trimiterea de teste şi fişe de lucru tipărite către elevi, pentru a  fi notaţi şi a le fi încheiate situaţiile şcolare pe semestrul I al anului şcolar 2020-2021.

„Motivele acestui fapt sunt lipsa acoperirii cu fibră optică şi a semnalului GSM de tip 3/4 G în zonele de domiciliu al elevilor. Faţă de anul şcolar precedent, numărul elevilor care se află în risc de a rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată pe semestrul I al anului şcolar 2020-2021 a crescut cu cca. 5%. Soluţiile pentru remedierea acestor situaţii vor consta în trimiterea de materiale didactice (fişe de lucru, teste) în formă letrică elevilor care se află în afara zonelor de acoperire cu fibră optică şi a semnalului GSM de tip 3/4 G. În judeţul Vrancea nu sunt cadre didactice care nu au susţinut lecţii on-line. Toate unităţile de învăţământ din judeţul Vrancea sunt conectate la platforme educaţionale on-line”, potrivit unei informări a Insectoratului Şcolar Judeţean Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Câţi elevi din Vrancea nu pot urma cursuri şcolare online. Poşta Română, activată în comunităţile defavorizate să înlocuiască poşta electronică

Primul lot de tablete pentru elevii din Vrancea a ajuns. Şefa Inspectoratului Şcolar crede că judeţul e privilegiat

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările