Consiliul Judeţean Vrancea şi-a cumpărat maşină hibrid de 35.000 de euro. Staţiile de încărcare sunt doar în plan

Consiliul Judeţean Vrancea şi-a cumpărat maşină hibrid de 35.000 de euro. Staţiile de încărcare sunt doar în plan

Autoturismul achiziţionat de CJ Vrancea

Administraţia judeţeană spune că urmează să vândă la licitaţie fostul autoturism cumpărat de Marian Oprişan, pentru că poluează şi consumă mult.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, a anunţat că administraţia judeţeană a achiziţionat recent un autoturism, Toyota RAV 4 Hybrid, care a costat aproximativ 35.000 de euro.

De la bugetul judeţului s-au plătit pentru maşina hibrid 161.000 de lei, iar Administraţia Fondului pentru Mediu a oferit un sprijin de 12.000 de lei.

Noul automobil se va folosi deocamdată de staţiile private de încărcare, întrucât până acum nici administraţia judeţeană, nici cea locală nu au construit staţii de încărcare în Focşani, fiind în plan însă acest lucru pentru următorii ani.

Cătălin Toma a mai prezizat că instituţia pe care o conduce va scoate la licitaţie maşina cumpărată de Marian Oprişan, Toyota Land Cruiser, care a costat 80.000 de euro în anul 2012.

„Fiecare dintre noi poate contribui la un mediu mai curat şi mai sănătos pentru generaţia actuală şi cele viitoare! 

În acest sens, am decis să renunţăm la maşina de teren din parcul auto al Consiliului Judeţean Vrancea, maşină care polua foarte mult, avea un consum de carburant uriaş (circa 26 litri/100 km), iar costul pieselor de schimb era exorbitant. 

Astfel, am decis achiziţionarea unui autoturism tip hibrid, cu sprijin financiar de la Administraţia Fondului pentru Mediu, iar vechea maşină de teren a instituţiei a fost scoasă la licitaţie. 

Economiile făcute la bugetul local vor fi semnificative, dacă luăm în calcul că vechea maşină a costat administraţia judeţeană peste 100.000 de euro în aproape 8 ani, în afara preţului de achiziţie iniţial! 

Consiliul Judeţean Vrancea are în plan şi amplasarea unor staţii de reîncărcare electrică pentru maşini în trei zone din judeţ. Încurajăm un consum redus de carburant şi protejăm mediul înconjurător”, spune Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Vă mai recomandăm:

Bolidul de 80.000 de euro cumpărat de Marian Oprişan, vândut la licitaţie de succesorul său. Ce maşină vrea Toma

Şeful CJ Vrancea a tras pe dreapta maşina lui Oprişan: „S-a pus combustibil de 100.000 de euro“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările