Concediul fără plată nu afectează înscrierea la Bac

 Concediul fără plată nu afectează înscrierea la Bac

Elevii de-a XII-a îi pot pune pe profesori să muncească în „fără plată”

Profesorii sunt trimişi în concediu forţat în intervalul 14 - 18 decembrie, perioadă în care liceenii din ani terminali trebuie să-şi depună cererile de înscriere la examenul de bacalaureat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În această situaţie, elevii fie se pot înscrie înainte de vacanţa prelungită de iarnă, fie îi pot obliga pe profesori să vină la şcoală în perioada zilelor fără plată.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Vrancea a emis deja o notă de informare către toate unităţile şcolare.

„Încă de joia trecută am transmis tuturor directorilor de liceu ca în perioada 14 - 18 decembrie să asigure înscrierile candidaţilor la bacalaureat conform calendarului emis de MECI. Atât secretariatul, cât şi directorii trebuie să stea la dispoziţia absolvenţilor în această perioadă", spune inspectorul general Iordache Bostan.

Directorii liceelor vrâncene spun că i-au informat pe liceeni în legătură cu această coincidenţă şi aşteaptă ca aceştia să se înscrie înainte de perioada concediului forţat.

„Elevii nu trebuie decât să depună o cerere la secretariat. Pot face aceste lucru încă de pe acum astfel încât să se evite suprapunerea cu zilele libere", spune Cornel Noană, director al Colegiului „Unirea".


Alternativa: înscrierea anticipată

Pe de altă parte, sunt şi licee ale căror cadre didactice vor intra în concediu fără plată începând cu 16 decembrie, elevii având posibilitatea de a se înscrie la Bac înainte de această dată.


„Nu avem foarte mulţi absolvenţi de clasa a XII-a. De aceea, o să ne străduim ca elevii noştri să se înscrie înainte de vacanţă, deoarece cu siguranţă secretarele nu vor sta la dispoziţia lor pe perioada concediului fără plată", spune Viorica Moldovianu, director al Liceului de Muzică şi Arte Plastice.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările