Animalele sălbatice din Munţii Vrancei, admirate din observator. Cât costă taxa de fotografiat

Animalele sălbatice din Munţii Vrancei, admirate din observator. Cât costă taxa de fotografiat

Observatorul din Parcul natural Putna

Cei care vor să ajungă acolo trebuie întâi să îşi rezerve din timp un loc. Observatorul are o capacitate de patru locuri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Romsilva, prin Parcul Natural Putna Vrancea,  a finalizat amenajarea unui observator unde pot fi admirate, fotografiate sau filmate animale sălbatice în habitatul lor natural. Observatorul se află situat în zona Greşu, la aproximativ 3,5 km de Drumul National DN2D şi are o capacitate de 4 locuri.

Cei care vor să vină să fotografieze sau să filmeze animalele sălbatice din zonă trebuie să plătească o taxă, care este de 25 de euro de persoană în cazul străinilor. Pentru fotografii români urmează să se stabilească un alt tarif, astfel încât să fie încurajaţi să vină într-un astfel deloc.

De asemenea, în acel observator se poate şi înnopta, fiind amenajate patru paturi. Potrivit directorului Parcului Natural Putna, deocamdată au fost fotografiate păsări şi un cerb, dar în perioada următoare se aşteaptă apariţia ursului şi chiar a lupului.

"Înainte de amenajarea acestui observator am avut amplasate în acest punct mai multe camere de supraveghere, care au surprins aceste animale în zonă. Este o zonă de protecţie integrală, special amenajată pentru activităţi ecoturistice", ne-a declarat Ion Militaru, directorul Parcului Natural Putna.

La acest observator se ajunge pe un drum forestier, doar însoţiţi de către angajaţii Parcului Natural Putna. Prin urmare, nu există indicatoare iar  cei care vor să se delecteze în zonă trebuie să-şi anunţe în prealabil prezenţa la adresa putnavrancea@yahoo.com.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: