Aleile clisoase de pe Champs-Élysées-ul focşănean, acoperite cu pavele. Cât costă investiţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani, instituţie aflată în subordinea Primăriei, a scos la licitaţie elaborarea unui proiect tehnic în vederea reabilitării aleilor din Grădina Publică.

În 2007, în anul aderării României la Uniunea Europeană, Focşaniul a primit o finanţare europeană pentru modernizarea centrului oraşului, urmând să se schimbe total faţa centrului civic al oraşului, întreg ansamblul arhitectural Piaţa Unirii - Grădina Publică, zonă construită în perioada comunistă, la începutul anilor `70.

Lucrările de mântuială aveau să iasă la iveală în scurt timp. Aşa s-a întâmplat şi cu aleile din Grădina Publică, care ar fi trebuit să le imite  pe cele de pe Champs-Élysées, din capitala Franţei. Acestea au devenit impracticabile la scurt timp după inaugurare, în 2011, ajungând să fie ocolite de trecători, când plouă, din pricina noroiului. Cei care au totuşi curaj să se aventureze în zonă ajung la capătul drumului cu încălţările pline de clisă.

Imagine indisponibilă

Nou venit la primărie, edilul Cristi Misăilă a încercat să acopere “greaua moştenire”. 

“În toate parcurile din lumea asta civilizată, să mă ierte femeile, nimeni nu iese la plimbare în tocuri“, a spus primarul Cristi Misăilă, referindu-se la aleile din parc în care femeile îşi îngroapă frecvent pantofii.
Acum, primăria pe care o conduce vrea să investească 3 milioane de lei pentru a pune pavele pe aceste alei.

Direcţia de Dezvoltare Servicii Publice Focşani, instituţie aflată în subordinea Primăriei, a scos la licitaţie elaborarea unui proiect tehnic în vederea reabilitării aleilor din Grădina Publică.

„La ora actuală aleile din zonă sunt realizate din materiale care nu asigură un trafic pietonal corespunzător pentru pretenţiile specifice unui loc de agrement, fapt care impune schimbarea soluţiei tehnice”, se arată în anunţul din caietul de sarcini. Se doreşte ca pe toată suprafaţa de 4.000 de mp de alei pietonale să se monteze pavele, lucrări estimate la valoarea de trei milioane d elei. Numai partea de construcţii şi instalaţii va costa peste 2,5 milioane de lei, 10% din sumă urmând să fie folosită pentru acoperirea cheltuielilor diverse şi neprevăzute.

Potrivit proiectului, lucrările ar trebui să fie finalizate în termen de cinci luni de la data începerii construcţiei, nu însă anul acesta, cum sperau edilii.

Imagine indisponibilă
Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite