1800 de vrânceni vor să numere populaţia la recensământ

Recensământul are loc în perioada 22-31 octombrie. Până în momentul de faţă, în Vrancea, pe baza estimării numărului de sectoare de recensământ şi a normelor de sectorizare, s-a stabilit pentru fiecare unitate administrativ teritorială necesarul estimat de personal, care a fost transmis comisiilor locale împreună cu criteriile de recrutare.

În perioada 15 august-15 septembrie are loc recrutarea personalului de recensământ compus din recenzori, recenzori şefi, şefi de circumscripţie ( în mediul urban) şi şef de circumscripţie cu rol coordonator pentru mediul rural.

Până la data de 5 septembrie au fost recrutate 1807 persoane , necesarul estimat de personal fiind de 2200 persoane.

"Un aspect foarte important în derularea procesului de recensământ îl constitie calitatea resursei umane , întrucât de acest lucru depinde buna desfăşurare a întregii activităţi. De aceea cer membrilor comisiei să dea dovadă de maximă responsabilitate pe tot parcursul acestei operaţiuni statistice", a precizat Ion Oprea, prefectul judeţului Vrancea, care este totodată şi preşedinte al Comisiei Judeţene pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările