Tenul de invidiat este legat „ombilical“ de nutriţie. Top 6 alimente obligatorii pentru o piele luminoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alimentele en ajută să avem un ten luminos şi hidratant FOTO fitbody.ro
Alimentele en ajută să avem un ten luminos şi hidratant FOTO fitbody.ro

Aspectul tenului are întotdeauna legătură cu alimentaţia zilnică. Specialiştii susţin că în momentul în care alegem să ducem o viaţă sănătoasă şi să adoptăm o dietă bogată vitamine şi minerale cu siguranţă tenul nostru va fi unul hidratat şi luminos.

Nutriţioniştii spun că, pentru a avea un ten luminos şi hidratant, trebuie să ne gândim la aspectele ce ţin de stilul de viaţă, dar şi la ce fel de produse de îngrijire folosim. Este indicat ca zilnic să consumăm alimenete bogate în nutrienţi şi vitamine.

„O alimentaţie dezechilibrată afectează în timp tenul. Pot apărea riduri mult mai devreme, pete sau alte probleme. Dacă sunt persoane predispuse la alergii care consumă alimente grase sau cu potenţial alergen, pot avea erupţii în special pe faţă. Un regim alimentar corect, care să conţină fructe şi legume proaspete, conduce la menţinerea unui ten luminos şi sănătos”, a declarat Mihai Şerban medic nutriţionist.

Alimente recomandate pentr un ten sănătos:

Avocado - este recomandat mai ales în cazul pielii uscate şi ridate. Uleiurile esentiale şi complexul de vitamina B ce se regăsesc în acest fruct, hrănesc pielea şi îi oferă hidtratare.

Fructe de pădure - Conţin foarte mulţi antioxidanţi şi în plus hidratează foarte bine pielea

Morcov - conţine Vitamina A şi beta-caroten care ajută la protejarea pielii şi stimukează refacerea ţesuturilor. Este recomandat consumul de morcovi mai ales în perioada estivală, când expunerea la soare este mult mai mare.

Migdale - conţin vitamina E şi acizi graşi Omega 3 care hidratează epiderma, făcând pielea mai catifelată. În plus vitamina E este un antioxitand puternic şi protejează tenul în cazul expunerii la razele ultraviolete

Ulei de măsline - este foarte bun pentru calmarea infalamaţiilor celulare, de aceea nutriţioniştii recoamndă consumarea a minim două linguriţe pe zi. 

Citrice - portocalele, lămâile sau grapefruitul conţin vitamina C , un antioxidant care calmează pielea şi ajută la menţinerea unui aspect curat, fără coşuri sau acnee.

Medicii dermatologi au precizat că pielea are nevoie de îngrijire zilnică şi este important să aveţi un ritual de îngrijire al tenului. Este indicat să vă demachiaţi de două ori pe zi şi să curăţaţi pielea cu un produs potrivit.

„Orice persoană care ţine la tenul ei trebuie să bea cel puţin 2 litri de apă zilnic. Pe lângă hidratare, apa ajută la eliminarea toxinelor din organism care dăunează pielii. În momentul în care pielea nu este destul de hidratată va produce şi mai mult sebum, iar din această cauză trebuie să fiţi extrem de atenţi atunci când alegeţi un produs de curăţarea a tenului. Trebuie să evitaţi grăsimile şi să consumaţi cât mai multe legume, cereale integrale şi fructe”, a precizat Alina Popescu, medic dermatolog.

Zahărul, alimentele procesate, cafeaua, ceaiul negru, băuturile carbogazoase sunt cele mai dăunătoare alimente pentru piele. Persoanele care le consumă zilnic sunt predispuse la apariţa acneei sau a dermatitei. „Creşterea cantităţii de zahăr la nivel sanguin, în urma consumului de astfel de alimente duce la distrucerea elastinei şi a colagenului. Efectele se văd mai ales după 35 de ani”, a precizat medicul Alina Popescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite