Situaţie disperată într-o comună din Dolj. Fântânile au secat, iar oamenii sunt nevoiţi să umble prin localitate pentru a găsi apă: „Suntem ca în Evul Mediu“

Situaţie disperată într-o comună din Dolj. Fântânile au secat, iar oamenii sunt nevoiţi să umble prin localitate pentru a găsi apă: „Suntem ca în Evul Mediu“

50 de familii din omuna Galiciuica nu au apă de şase luni şi sunt disperaţi

50 de familii din comuna doljeană Galiciuica trăiesc de mai bine de o jumătate de an un adevărat calvar. Fântânile au secat, iar reţeau de alimentare cu apă nu funcţionează, aşa că sunt nevoiţi să umble prin localitate pentru a găsi apă pentru ei şi animale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oamenii au povestit că autorităţile sunt nepăsătoare atunci când aduc în discuţie această problemă, aşa că s-au săturat să mai ceară ajutor. „Nu avem apă de aproximativ 7 luni şi suntem ca în Evul Mediu. Nu interesează pe nimeni că noi am ajuns să umblăm prin comună pentru a putea face rost de apă pentru consum şi animale. În anul 2017  ne rugăm de vecini să ne lase să luăm apă. 

Noi avem casele într-o zonă mai joasă, iar aici toate fântânile au secat. Înainte de alegeri au dat drumul la sistemul de apă, iar după aceea l-au închis. Nu cred că a funcţionat mai mult de trei luni. Suntem vai de capul nostru şi nu interesează pe nimeni acest lucru. 

Eu la 70 de ani stau să car câte 60 de litri de apă pe zi pentru a putea face faţă situaţiei“,a  povestit Maria Stancu.
 
 
Oamenii merg prin sat şi se roagă să primească apă de la veinii care nu au fântânile secate
 
Promisiuni peste promisiuni 
 
Autorităţile din comuna doljeană Galiciuica recunosc că oamenii o duc destul de rău din cauză că nu au apă la robinet şi nici în fântână, dar momentan nu au ce să facă. În anul 2009 au început lucrările la reţeau de alimentare cu apă, însă nu au fost obţinute toate documentele necesare, iar din această cauză a rămas nefuncţională. „Noi ştim care este situaţia acolo în zonă, iar eu le promit oamenilor că în maxim o lună vom da drumul la reţeaua de alimentare cu apă şi nu vor mai fi probleme absolut deloc“, a declarat viceprimarul comunei Galiciuica, Ionuţ Sârbu.
 

 
Autorităţile le promit oamenilor că într-o lună vor rezolva problema
 
Oamenii au mai precizat că de fiecare dată când au mers să ceară explicaţii la primărie nu au primit niciun răspuns. „Nici nu mai îmi vine să mă duc la primărie să întreb exact când vor rezolva situaţia. La noi în comună ştiţi cum este: cine poate oase roade, însă cine nu stă şi sufere. Să nu poţi tu să îţi faci o baie atunci când afară sunt 40 de grade. Noi murim de sete, iar animalale la fel şi nimănui nu îi pasă. După ce am votat nimeni nu ne-a mai băgat în seamă. Au fost atunci lapte şi miere, iar după aceea au uitat tot ce au promis“, a spus un localnic.          
 
   
  
 
 
 
citeste totul despre: