Peste 300 de bolnavi de cancer din Craiova sunt trataţi de doar doi medici: „Avem un ritm infernal, dar pacienţii sunt cei mai importanţi“

Peste 300 de bolnavi de cancer din Craiova sunt trataţi de doar doi medici: „Avem un ritm infernal, dar pacienţii sunt cei mai importanţi“

Şeful Clinicii de Oncologie a precizat că luna trecută din cauza lipsei de personal a făcut 12 gărzi

Clinica de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean din Craiova se confruntă cu o lipsă majoră de personal. Doi medici tratează peste 300 de bolnavi de cancer lunar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Reprezentanţii Clinicii de Oncologie au precizat că de curând a fost desfiinţat şi linia de gardă, iar din această cauză bolnavii de cancer trebuie să aştepte medicul, care trebuie să se împarte între policlnică, secţie şi urgenţă. „Am rămas doar doi medici, în condiţiile în care în acest moment aveam internaţi peste 40 de bolnavi. Luna trecută am fost nevoiţi să facem câte 12 gărzi. Avem un ritm infernal, dar pacienţii sunt cei mai importanţi pentru noi“, a  declarat prof. univ. dr. Florinel Bădulescu, şeful Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţena de Urgenţă.

„Suntem trataţi corespunzător“

Bolnavii de cancer au declarat că nu este normal ca doi medici să trateze lunar peste 300 de persoane. „Fac tot ce pot pentru noi. De fiecare sunt pe poziţii şi suntem trataţi corespunzător. Au fost zile în care i-am văzut la locul de muncă şi 12 ore. Este greu, dar în acest moment nu  există altă soluţie. Cei doi doctori sunt şi în policlinică şi pe secţie şi în urgenţă“, a povestit un pacient internat la Secţia de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.   

Medicii care şi-au desfăşurat activitatea la Clinica de Oncologie din Craiova au hotărât să plece să muncească la cliniciile private. Doctorii sunt nevoiţi din această cauză să rămână zilnic peste program. „Noi avem, conform legii, şapte ore de lucru, de la 7.20 la 14.00. După terminarea acestui program, pot să mă îmbrac şi să plec, făcându-mi norma numai în policlinică. Dar rămâne secţia vraişte şi rămân bolnavii din Urgenţă. Au fost zile în care am muncit şi câte 10 ore. Eu vreau să îmi fac bine datoria“, a mai spus prof. univ. dr. Florinel Bădulescu, şeful Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Judeţena de Urgenţă.

Conducerea Spitalului Judeţean din Craiova a precizat că anul trecut a scos la concurs trei posturi la Clinica de Oncologie, dar nimeni nu s-a prezentat. Linia de gardă a fost desfiinţată din cauză că nu se putea funcţioa doar cu doi medici.

Bogdan Fănuţă, managerul Spitalului Judeţean din Craiova, a declarat că în acest moment au fost demarate lucrările de renovare a Clinicii de Oncologie.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările