FOTO VIDEO Campus ca la Oxford, construit în Craiova

FOTO VIDEO Campus ca la Oxford, construit în Craiova

Campusul este dotat la standarde europene şi a costat 15 milioane de euro

Facultatea de Drept din Craiova are cel mai modern campus din toată ţara. Complexul în care s-au investit 15 milioane de euro, fonduri europene, se întinde pe 12.500 de metri pătraţi şi a fost inaugurat ieri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studenţii din Craiova au un motiv în plus să se bucure de anii de facultate: campusul lor arată ca în filme. Faţa clădirii a fost construită din sticlă, iar în clădire funcţionează zece amfiteatre cu o sută de locuri fiecare, alte cincisprezece săli cu câte 30 de locuri, şase cu 60 de locuri, chiar şi o sală de judecată, zeci de birouri, din care patru vor sta la dispoziţia asociaţiilor şi organizaţiilor studenţeşti, şi o sală de consiliu cu traducere simultană.

„Este un vis care a devenit realitate. Investiţia a fost demarată în anul 2009, iar acum putem spune că avem cel mai frumos campus din toată ţara. Este după modelul celui de la Oxford. Peste 3.000 de studenţi vor învăţa într-o locaţie dotată la standarde europene“, a spus Sevastian Cercel, decanul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din Craiova.

Antonia Blendea, în vârstă de 24 de ani, a declarat că noul campus este de vis. „Eu sunt studentă în anul întâi la master şi pot să spun, cu mâna pe inimă, că totul arată ca o navetă spaţială. Îmi pare rău că în două zile voi pleca în Franţa, acolo unde am obţinut o bursă de studiu. Am vizitat tot campusul şi arată mult mai bine decât multe altele din afara ţării. Era nevoie de o astfel de investiţie şi mă bucur că a fost făcută la noi, în Craiova“, a povestit tânăra.

 
 
O clădire cu identitate
 
Campusul de la Craiova are patru etaje, iar toate lifturile sunt din sticlă. Culorile sunt ieşite din tipar: scările au fost vopsite în roşu, iar zidurile sunt personalizate cu imagini asemănătoare codurilor de bare. „După cum se poate observa, clădirea este luminoasă şi are identitate. S-a lucrat foarte mult“, a spus Mihai Trif, arhitect.   
 
Pe suprafaţa de peste 12.500 de metri pătraţi se mai află terenuri de sport acoperite, dar şi în aer liber, aproape două sute de locuri de parcare şi cinci adăposturi antiaeriene. Construcţia este prevăzută cu ventilaţie centralizată, iar 15 panouri solare vor furniza apa caldă.
 
„Noul campus al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative este cu mult peste standardele pe care le cunoaşte chiar şi Europa Occidentală. Condiţiile de studiu şi cercetare oferite studenţilor vor aduce un plus de calitate procesului de învăţământ“, a spus Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova.

Studenţii Facultăţii de Ştinţe Administrative din Craiova au mai declarat că nu se aşteptau ca noul campus să arate atât de bine. „Am avut timp să vizitez terenurile de sport, biblioteca şi am fost la o cafea. Totul arată ca la carte şi sunt mândru că am ales să urmez cursurile aici. Este la fel ca un labirinit. Am vrut să ajung la cafenea, dar m-am pierdut şi mi-au trebuit câteva minute până să mă dezmeticesc“, a spus Andrei Ionescu, în vârstă de 23 de ani.
 
Condiţii şi în căminele studenţeşti
 
În urmă cu trei ani au fost reabilitate şi cele patru cămine studenţeşti din aceeaşi curte cu noul campus. Căminele studenţeşti arată exact ca un hotel de trei stele. În fiecare cameră se află televizor, frigider şi mobilier nou. Chiria este modică, între 140 de lei şi 200 de lei pe lună.
 
Universitatea din Craiova mai are în plan reabilitarea unui cămin din centrul oraşului şi a clădirii Facultăţii de Mecanică. Proiectele vor fi realizate pe banii instituţiei şi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării.
Studenţii din Craiova au mai declarat că este posibil ca, de acum înainte, studenţii din afara graniţei să dorească să studieze în Craiova.
 
„Am auzit că sunt deja cereri din partea unor studenţi din Franţa. Până la urmă, şi noi avem cu ce să ne mândrim şi sper din tot sufletul ca tot mai mulţi tineri din străinătate să ne calce pragul“, a declarat Maria Tomescu, o studentă din Craiova.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: