Fabrica Ford din Craiova a turat motoarele la maximum: peste 36.000 de autoturisme EcoSport au ieşit pe poarta uzinei

Fabrica Ford din Craiova a turat motoarele la maximum: peste 36.000 de autoturisme EcoSport au ieşit pe poarta uzinei

Noul autoturism EcoSport a fost lansat la Craiova anul trecut în luna noiembrie

La fabrica Ford din Craiova s-a înregistrat în primele trei luni ale anului o creştere de 135,8%, cu aproape 2,5 ori mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Peste 36.000 de autoturisme EcoSport au ieşit pe poarta uzinei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noul autoturism EcoSport a fost lansat pe data de 12 octombrie 2017 la Craiova, iar compania americană a investit 200 de milioane de euro pentru producţia acestui autovehicul. Maşina oferă experienţă dinamică optimizată cu ajutorul sistemului Ford Intelligent All Wheel Drive. Această tehnologie este oferită în combinaţie cu noul motor diesel Ford EcoBlue de 1.5 litri şi cu o cutie manuală cu şase trepte, oferind 125 CP şi un cuplu de 300 Nm.
 
În momentul de faţă 90% din producţia realizată la fabrica din Craiova pleacă la export, iar potrivit datelor furnizate de Asociaţia Producătorilor şi Impotatorilor din de Automobile expedierea autoturismelor a crescut cu 140,5% în primele trei luni ale anului.
 
Pentru a sprijini volumul de muncă în creştere, la fabrica din Bănie au fost angajaţi în plus 1700 de operatori de bază şi personal calificat la începutul anului 2018. Ford a devenit astfel cel mai mare angajator din  Dolj, cu 4419 salariaţi. 
 
Noul model EcoSport poate fi comandat din luna octombrie de la dealer cu un preţ de 13.600 de euro cu TVA, valabil pentru motorizarea de 1,0 litri Ecoboost de 100 CP. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: