Doljchim, din nou în negocieri. Petrom continuă operaţiunile de închidere a combinatului

Doljchim, din nou în negocieri. Petrom continuă operaţiunile de închidere a combinatului

Demolarea unei clădiri de birouri de 11 etaje de la Doljchim. Foto:Laurenţiu Nica

În timp ce Petrom continuă negocierile cu omul de afaceri Ioan Niculae, compania care deţine combinatul din Bănie pune la pământ clădiri întregi şi taie instalaţii pentru fier vechi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Semnalele din partea entităţilor parte din negociere sunt diferite. În timp ce omul de afaceri Ioan Niculae, patronul Interagro, se declară hotărât să redeschidă anumite fabrici din combinatul petrochimic din Bănie, Petrom nu recunoaşte că ar exista o ofertă serioasă pentru preluarea Doljchim. „Decizia închiderii a fost luată după ce am făcut toate eforturile de a identifica un partener cu expertiza şi puterea financiară necesare pentru a administra în parteneriat cu noi combinatul. Drept consecinţă a deciziei de închidere, producţia de îngrăşăminte a fost oprită în decembrie 2009, în timp ce producţia de metanol, ultima operaţională comercial, a fost închisă în octombrie 2010. Procedurile de închidere se derulează conform estimărilor”, se arată într-un răspuns oficial transmis „Adevărul” de OMV Petrom.


Click pe poze pentru GALERIE FOTO!De altfel, în timp ce foştii salariaţi ai fabricii daţi afară în urma procesului de restructurare au fost sunaţi şi întrebaţi dacă vor să se reîntoarcă, în paralel buldozerele au pus la pământ o clădire întreagă şi instalaţii întregi sunt tăiate şi vândute la fier vechi.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările