Cum putem încetini îmbătrânirea. Cele mai banale metode prin care menţinem tinereţea. Ce minuni poate face soia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum putem stopa proceul de îmbătrânire Foto:sanatate.bizi.ro
Cum putem stopa proceul de îmbătrânire Foto:sanatate.bizi.ro

Femeile şi bărbaţii, în momentul în care ajung în jurul vârstei de 45-50 de ani, trec prin anumite stări. Acest comportament apare din cauza schimbărilor care se produc la nivelul corpului. Majoritatea se gândesc că îmbătrânesc şi caută soluţii pentru a încetini procesul de trecere treptată peste ani.

Medicii susţin că odată cu avansarea în vârstă se modifică şi organismul şi apar şi neplăcutele semne vizibile. Pielea începe să se subţieze şi apar riduri şi devine mai fragilă, iar forma corpului începe să se modifice inevitabil.

„Anumite persoane nu suportă ideea că îmbătrânesc şi apelează la proceduri cosmetice, chirurgicale sau diverse tehnici de îngrijire ale corpului. Stresul, tensiunea, expunerea la soare, pielea sucată sau somnul insuficient sunt factorii care duc mai repde la procesul de îmbătrânire. La 20 de ani atingem vârful creşterii şi dezvoltării organismului, însă după această vârstă au loc schimbări atât biologice cât şi psihologice. Elixirul tinereţii veşnice nu există şi nu contează cât trăim ci cum trăim“, a spus medicul chirurg estetician Cristian Adamescu.

Metodele prin care putem preveni îmbătrânirea:

- Soia este un aliment contra îmbătrânirii şi reduce inflmaţia şi îmbunătăţeşte funcţionarea hormonilor sexuali.

- Uleiul de măsline are un impact majora asupra sănătăţii. Are efecte de protecţie contra unor boli asupra organismului şi este sursa principală de grăsime alimentară.

- Lăptişorul de matcă este un remediu împotriva îmbătrânirii şi poate activa genele asociate cu longevitatea. 

- Pentru a preveni îmbătrânirea este indicat să consumaţi nutrienţi care să hrănească articulaţiile şi părul. Metilsulfonilmetanul se găseşte în fructe, legume şi cereal şi ajută la menţinerea cartilagiului articular.

- Strugurii reduc riscul demenţei şi îmbunătăţesc funcţia cognitivă la vârstnici.

- Trebuie să introduceţi în alimentaţie calciu şi vitamine. După o anumită vârstă oasele devin mult mai fragile, iar pentru a preveni apariţia orteoporoza este indicat să aveţi în corp suficient calciu şi vitaminaD.  

- Pentru a preveni procesul de îmbătrânire este indicat să faceţi mişcare 30 de minute în fiecare zi. Odată cu înaintarea în vârstă, apar mici imperfecţiuni, cum ar fi grăsimea din jurul taliei. 

- Procesul de îmbătrânire poate fi stopat şi cu ajutorul măştilor faciale din fructe.

- Pentru a menţine pielea netedă este indicat să consumaţi cel puţin opt pahare de apă pe zi, iar astfel veţi reuşi să eliminaţi toxinele din organism.

- Yoga, mediaţia, dar şi respiraţia profundă reduc stresul şi ajută la oxigenarea creierului, iar astfel stimulează circulaţia şi creşterea nivelului de energie.

Odată cu înaintarea în vârstă vom observa că părul se subţiază, iar energia este din ce în ce mai scăzută. Pot apărea şi diverse boli după vârsta de 45-50 de ani. „Putem face în aşa fel încât efectele îmbătrânirii să se vadă mult mai târziu. Trebuie să ne schimbăm stilul de viaţă, iar activitatea fizică trebuie să fie pe primul plan. Este adevărat că odată cu înaintarea în vârstă apar şi tulburările de somn, dar odihna zilnică diminuează efectele stresului şi cresc rezistenţa la boli. Oamenii care ştiu să se bucure de viaţă sunt mai sănătoşi şi vor rămâne tineri mai mult timp“, a mai precizat medicul Adriana Cristea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite