Cum a fost ucis în bătaie un om al străzii din Craiova. „Timp de 40 de minute l-a lovit continuu”

Cum a fost ucis în bătaie un om al străzii din Craiova. „Timp de 40 de minute l-a lovit continuu”

FOTO Adevărul / arhivă

Bărbatul, în vârsta de 52 de ani, şi-a găsit sfârşitul după ce a zăcut în agonie ore întregi. Momentul bătăii a fost surprins de o cameră de supraveghere. „M-a înjurat de mamă", a spus agresorul.

Cumplita faptă s-a întâmplat într-un cartier din Craiova, anul trecut, în luna octombrie, iar dosarul penal a ajuns acum la faza sentinţei definitive. 

Andrei Panainte, în vârstă de 40 de ani, tocmai plecase de la concubina sa şi în drumul spre casă a întâlnit un bărbat pe care-l cunoştea de mai mult timp. L-a invitat să-i „dea un grătar şi să bea împreună un pahar de rachiu". Omul, care dormea pe străzi, a acceptat fericit invitaţia. Avea 52 de ani.

După câteva pahare băute împreună, între cei doi a izbucnit o ceartă. Panainte i-a dat un pumn invitatului, iar omul a căzut imediat la pământ.

„Timp de 40 de minute l-a lovit continuu", au reţinut procurorii în rechizitoriul întocmit ulterior. Omul a fost lovit cu pumnii şi picioarele cu o cruzime greu de deschis, iar întreaga scenă a fost surprinsă de o cameră de supraveghere amplasată în zonă.
 
După ce s-a oprit, Panainte l-a luat pe omul străzii, l-a spălat pe faţă, l-a dus în casă şi l-a aşezat pe o canapea. Apoi a mers să tragă un pui de somn. Când s-a trezit, victima gemea. Panainte nu a schiţat un gest să-l ajute. Şi-a schimbat hainele pline de sânge şi a plecat la concubina sa. 

Când s-a întors acasă, victima era tot în stare de agonie. Nici atunci nu s-a gândit să-i dea o mână de ajutor. A plecat la un magazin, a cumpărat două sticle cu rachiu şi a început din nou să bea. Atunci le-a spus unor vecini că-l bătuse pe cel pe care-l adusese să-i dea să mănânce şi nu se mai trezeşte. 

Oamenii au sunat imediat la 112. O ambulanţă a ajuns la faţa locului. Victima a fost dusă la spital, dar după câteva ore a decedat. Medicii au comunicat cazul poliţiştilor care au mers imediat acasă la Panainte. Acesta apucase să ardă toate hainele pline de sânge, însă dovezile de la faţa locului erau incontestabile.
 
Andrei Panainte a fost reţinut. Tribunalul Dolj l-a condamnat în luna februarie la 18 ani de închisoare. Inculpatul a făcut apel şi a încercat să se apere spunând că a fost sub influenţa alcoolului şi l-a lovit pe bărbat pentru că îl „înjurase de mamă". Magistraţii Curţii de Apel Craiova s-au pronunţat săptămâna trecută. Sentinţa definitivă a rămas aceeaşi: 18 ani închisoare pentru omor.
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările