Craiova: Ancheta în cazul trenului deraiat la Cârcea bate pasul pe loc

Anchetatorii nu au stabilit, după şase luni, cine e vinovat de producerea accidentului. Florin Vlad, din Coşoveni, este principalul suspect în cazul deraierii trenului de la Cârcea.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel din Craiova spun că şi prezent  se fac cercetări în cazul deraierii, la 21 septembrie, anul trecut, a unui tren în apropierea localităţii doljene Cârcea. „Au fost ridicate probele de la faţa locului. Este o anchetă în curs de desfăşurare pentru că este destul de grea. Florin Vlad este în continuare principalul suspect, însă deocamdată nu s-a luat măsura reţinerii lui din lipsă de probe“, a spus Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului Curţii de Apel din Craiova.

Anchetatorii au mers iniţial pe trei piste

Florin Vlad, care a lucrat ca şi acar în cadrul Regionalei CFR Craiova, este  bolnav pihic, diagnosticat cu tulburări paranoide şi le-a spus colegilor de serviciu că vrea să se răzbune pentru că urma să fie dispnibilizat. O altă ipoteză dădea ca vinovat de producerea accidentului infrastructura învechită a CFR. Anchetatorii au luat în calcul varianta ca acceleratul să fi deraiat din pricina şinelor vechi şi neîntreţinute. Ultima ipoteză îi incrimina pe angajaţii CFR responsabili direct de tronsonul de cale ferată Craiova-Caracal. „În acelaşi timp, urmărirea penală este începută şi pentru neândeplinirea obligaţiilor de către angajaţii CFR“, a precizat  Ionel Grigorie.

O parte din trenul deraiat este la depoul CFR

Convoiul de vagoane a fost adus la câteva zile de la producerea accidentului la depoul de la gară Craiova. Angajaţii CFR se feresc să vorbească despre acest caz şi spun că justiţia îşi va face datoria. Trenul, ce a mai rămas din el, nu va mai putea fi reparat şi cu siguranţă va ajunge la fier vechi.
La 21 septembrie 2009, peste 200 de persoane au văzut moartea cu ochii. Acceleratul 1692 care circula pe ruta Timişoara - Bucureşti a deraiat în apropierea localităţii Cârcea. 15 persoane au fost transportate la spital şi au avut nevoie de îngrijri medicale, dar au avut răni superficiale şi au fost externate la câteva zile.

Principalul suspect în cazul deraierii trenului de la Cârcea este cunoscut în Coşoveni ca fiind o persoană violent. La active are două dosare penale pentru distrugere şi tulburarea liniştii publice. Chiar rudele acestuia au depus plângere la poliţie împotriva lui Florin Vlad. Bărbatul are obligaţia de a nu părăsi localitatea până la definitivarea anchetei.

Probele strânse au fost duse pentru identificarea ADN-ului
Toate probele care au fost ridicate de la faţa locului au fost duse la laborator. La faţa locului au fost făcute planşe fotografice şi s-au analizat şuruburile desfăcute. Anchetatorii au trimis la Institutul de Criminalistică din Bucureşti bidonul plin cu ulei care a fost găsit la faţa locului. Florin Vlad este acuzat în acest moment pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: