Câte pahare de bere pot să bea femeile zilnic. Consumul ideal în funcţie de sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Berea consumată moderat este o sursă importantă de antioxidanţi, iar 100 de mililitri conţin doar 43 de kilocalorii. Ce spun medicii despre consumul ideal de bere în funcţie de sex.

Specialiştii spun că berea consumată moderat nu îngraşă şi poate fi folosită cu succes în diete. Reduce riscul bolilor de inimă, al osteoporozei şi al demenţei. „Un pahar de bere conţine flavonoide (compuşi care se găsesc în anumite tipuri de băuturi), care au rol mai puternic decât cele din ceaiul verde. 100 de mililitri de băutură alcoolică slabă conţin 43 de kilocalorii. Berea are la bază mai multe cereale, aşa că este bine de ştiut că nu îngraşă dacă este consumată moderat. Bărbaţii pot consuma trei pahare pe zi, iar femeile două“, a spus medicul Andrei Coşoveanu.

Cum bem berea?

Medicii au mai precizat că este adevărat că berea neagră are un nivel mai mare de alcool şi conţine glucide nefermentate, acizi organici, săruri minerale, dar şi vitamine (B1, B2, B6, PP). „Nu este indicat să beţi bere înainte de culcare pentru că determină o presiune ridicată asupra rinichilor. Este bine să fie consumată la sticlă încet, puţin câte puţin. Stomacul se dilată astfel mai puţin, iar agresivitatea dioxidului de carbon este mult mai mică“, a mai declarat medicul Andrei Coşoveanu.

Motivele pentru care trebuie să consumăm bere moderat:

- Berea conţine xantomul - un flavonoid care se găseşte în hamei şi este un antioxidant care inhibă enzimele care cauzează cancer.

- Berea împiedică formarea pietrelor la rinichi şi nu îngraşă.

- Berea are mai puţine calorii decât laptele degresat sau sucul de portocale.

- Un pahar de bere pe zi ajută la întărirea oaselor, pentru că este bogat în siliciu. 

- Berea cu hamei protejează împotriva Alzheimer sau Parkinson, pentru că xantomul poate să protejeze creierul de boli degenerative.

Consumul moderat de bere poate proteja organismul de multe afecţiuni: diabet, osteoporoză sau demenţă. „Oamenii trebuie să înţeleagă că alcool consumat în mod excesiv este imediat asociat cu creşterea în greutate şi obezitatea abdominală (pentru bolile cardiovasculare). Berea  se prepară  din materii prime nutritive, malţ de orz, cereale, hamei, drojdie de bere şi apa şi poate să contribuite la o dietă echilibrată şi sănătoasă, însă aşa cum am mai spus nu trebuie consumată în exces“, a mai spus medicul Andrei Coşoveanu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite