VIDEO Imperiul lui Solomon. Secretele averii fostului primar al Craiovei, condamnat la trei ani de închisoare, i-au bulversat până şi pe procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. FOTO: Adevărul
Antonie Solomon a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. FOTO: Adevărul

Conform declaraţiei de avere, Antonie Solomon, condamnat, vineri, la trei ani de închisoare cu executare, deţine, împreună cu soţia sa, două apartamente în centrul Craiovei, o casă de vacanţă în localitatea Leamna de Sus, dar şi un autoturism de teren Volkswagen Touareg.

Fostul primar al Craiovei, Antonie Solomon, condamnat, vineri, la trei ani de închisoare în dosarul ”Mită de la PIC”, mai deţine un teren intravilan în suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, dobândit în anul 2003, în orasul Calafat, judetul Dolj, o casa de vacanţă în comuna Bucovăţ, sat Leamna de Sus, din judeţul Dolj. 

Solomon are şi şase spaţii comerciale închiriate, un teren intravilan tot în localitatea Leamna de Sus, în suprafaţă de 3.330 de metri pătraţi, dar şi un alt teren intravilan. de 247 de metri pătraţi, situat în Craiova. Procurorii DNA au declarat în faţa judecătorilor că bunurile deţinute depăşesc veniturile sale şi ale soţiei.  

A vândut casa din Constanţa

Antonie Solomon şi-a vândut, în anul 2010, casa de vacanţă din Constanţa, cu suma de 134.000 de euro. Fostul primar al Craiovei mai deţine un depozit bancar în valoare de 139.895 lei şi un cont curent în care are 152.301 lei, ambele la Finance Bank. În 2008, veniturile familiei Solomon erau rotunjite din salariul lui Antonie Solomon - 95.295 lei şi de sumele încasate de soţia sa, Maria, obţinute din cedarea folosinţei bunurilor - 575.640 lei.

Condamnat la închisoare cu executare

Fostul edil al oraşului Craiova a fost condamnat definitiv, vineri, 20 septembrie, la trei ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual săvârşit în legătură directă cu o infracţiune de corupţie. Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în perioada februarie-martie 2006, Solomon ar fi primit, în mai multe tranşe, suma de 40.000 de euro de la Cornel Penescu, pentru a emite o autorizaţie de construcţie ilegală. Anterior, cererea de autorizaţie de construcţie fusese respinsă de funcţionari din cadrul Primăriei Craiova, întrucât exista un litigiu pe rolul instanţelor judecătoreşti.

”Mă bucur că s-a terminat calvarul. După ce îmi voi ispăşi pedeapsa, nu o să mă mai întorc niciodată în viaţa publică. Asta este. Respect decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, chiar dacă nu-mi convine, dar nu fac comentarii, aşa că o să-mi petrec o perioadă de timp la penitenciar, aici, în Craiova sau, mă rog, la Severin, nu ştiu exact unde, care e regimul de detenţie, la semi-deschis sau liber, după care o să revin lângă familie, dar nu la Primărie sau în viaţa publică. Familia mea... nu mai comentez. Mi-e dor deja de nepotul meu”, a spus Solomon cu ochii în lacrimi.

 VIDEO 

Solomon: ”Nu există o familie care să nu aibă un membru fără dosar penal".

Solomon a fost primarul Craiovei în ultimii opt ani, însă, în luna iunie, a pierdut alegerile în faţa Liei Olguţa Vasilescu. Fostul edil al oraşului a declarat, în urma cu doi ani, într-o conferinţă de presă, că ”nu există o familie care să nu aibă un membru fără dosar penal".

Antonie Solomon a fost, în perioada 2001 - 2004, viceprimarul oraşului Craiova, iar în anul 2004 a candidat din partea PSD pentru fotoliul de primar şi a obţinut mandatul. În anul 2008, a candidat din parte PDL şi a obţinut cel de-al doilea mandat de edil al oraşului. A fost arestat preventiv, de pe 3 martie 2010 până pe 8 septembrie 2010, când s-a decis judecarea acestuia în starea de libertate.

Din funcţia de preşedinte al PDL Craiova, Antonie Solomon a criticat alianţa cu social-democraţii, încheiată în anul 2009. Solomon a susţinut tot timpul un singur lucru: ”Este o prietenie între doi hoţi care sunt prinşi cu mâna unul în buzunarul altuia”. 

În 2011, fostul primar al Craiovei a spus că a ales acest partid pentru preşedintele Traian Băsescu şi nu vrea să fie o ”javră”. Trei luni mai târziu şi-a anunţat candidatura pentru fotoliul de primar din partea UNPR. Imediat după alegeri, Solomon a demisionat şi din UNPR, motivând că a obţinut un scor mic la alegerile locale. 

Antonie Solomon s-a înscris anul trecut în PP-DD şi a candidat la alegerile parlamentare pentru un post de senator. 

Mai citiţi pe aceeaşi temă: 

Recursul în dosarul „Mita de la PIC” se judecă astăzi. Antonie Solomon a fost condamnat la 3 ani de închisoare


Cornel Penescu a trecut într-o evidenţă contabilă paralelă toţi banii pe care i-a dat şpagă fostului primar al Craiovei

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite