Voiaj terestru prin adâncurile mării, la Acvariul constănţean

Nu este vacanţă reuşită la mare fără un periplu, oricât de grăbit, la Acvariul din Constanţa. şi cei care au avut, poate, an de an, această ţintă pe agenda de vacanţă pot descoperi

Nu este vacanţă reuşită la mare fără un periplu, oricât de grăbit, la Acvariul din Constanţa. şi cei care au avut, poate, an de an, această ţintă pe agenda de vacanţă pot descoperi acum lucruri neştiute. Au fost achiziţionate 16 specii noi de peşti exotici, din Australia, Africa, America Centrală, America de Nord şi America de Sud. Astfel că în cele 58 de bazine existente pot fi admirate peste 100 de exemplare din toate colţurile lumii. În câteva zile va fi gata şi un bazin (descoperit) special pentru broscuţe. Muzeograful Adriana Chiorean ne ghidează prin această lume mirifică a adâncurilor, "printre" rândunicile, pisicile, scorpiile, cocoşeii şi căluţii de mare, "pe lângă" reptilele şi actiniile multiforme, marele peşte piranya, cu suratele sale carnivore sau omnivore. Marea noutate o reprezintă existenţa peştilor masculi care nasc! Specia care iese atât de spectaculos din tipar este căluţul de mare. Biletul de intrare costă 12 lei, pentru adulţi, şi 6 lei, pentru copii. În faţa Acvariului, comercianţii de suveniruri marine se întrec în oferte, de la colierele din scoici la stelele şi florile de mare. Iar la ieşirea din Acvariu, Cazinoul îmbie vizitatorii cu îngheţată şi sucuri reci.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: