VIDEO Publicul străin, fermecat de geamparaua Dobrogei. Lăutarii din Taraful de Caliu au cântat fabulos

VIDEO Publicul străin, fermecat de geamparaua Dobrogei. Lăutarii din Taraful de Caliu au cântat fabulos

Taraful Caliu din Clejani, Giurgiu Sursa Facebook Taraf de Caliu

Geamparalele, dansul popular specific zonei Dobrogei, a fost dus pe marile scene ale lumii de Taraful de Caliu, format din virtuozi de loc din Clejani, judeţul Giurgiu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Taraful Caliu din Clejani, judeţul Giurgiu, a cântat geamparale cu o virtuozitate care a captivat un public cu ştaif din străinătate. 

Dansul tradiţional dobrogean a cucerit spectatorii care au început să bată rimul săltăreţului joc. 

Taraful format în 1991 a evoluat pe marile scene ale lumii din Tokyo, Paris, Singapore, New York, Istanbul, London, Los Angeles.

S-au declarat fani ai lăutarilor din Giurgiu muzicieni şi mari artişti ca Yehudi Menuhin, Kronos Quartet, Johnny Depp (alături de care au apărut în "Omul care a plâns") şi Yohji Yamamoto. 

Sub numele de Taraful Haiducilor, muzicanţii au fost premiaţi în 2002 cu premiul BBC World Music pentru cel mai bun grup din Europa şi Orientul Mijlociu. 

Taraful Caliu se declară ultima generaţie de ţigani lăutari din sudul României care mai păstrează această tradiţie, ei cântând de când sunt mici, sub îndrumarea familiilor lor. 

Pe aceeaşi temă: 

Lăutarii din Clejani. Povestea ultimei generaţii

PROMO Un nou documentar marca „Adevărul“: incredibila poveste a lăutarilor din Clejani

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: