VIDEO IPS Teodosie explică de ce este ataşat de Mazăre: „Respectul faţă de biserică şi cartierul pentru săraci m-au legat sufleteşte de acest om“

VIDEO IPS Teodosie explică de ce este ataşat de Mazăre: „Respectul faţă de biserică şi cartierul pentru săraci m-au legat sufleteşte de acest om“

Radu Mazăre şi IPS Teodosie

Invitat în emisiunea lui Victor Ciutacu de la RTV de joi seara, IPS Teodosie şi-a reafirmat prietenia faţă de Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, care acum este în închisoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

IPS Teodosie, invitat la emisiunea lui Victor Ciutacu de la RTV, a explicat de ce este legat de Radu Mazăre, în spaţiul public apărând informaţia că ar dori să meargă la închisoare să-l vadă pe fostul primar.
 
„Radu Mazăre a făcut nişte lucruri cu totul speciale pentru Constanţa. Constatând că sunt puţine biserici, erau 20 când am venit eu, mi-a dat încă 37 de locuri de biserică pentru care i s-a cerut socoteală mereu. Iar el a fost demn şi a spus «Dacă mi s-a cerut pentru Biserică şi pentru Dumnezeu, am dat»“, dezvăluie ierarhul Tomisului.
De asemenea, arhiepiscopul Tomisului spune că la el au venit mulţi săraci şi i-au spus cât au fost de ajutaţi de Mazăre. „Această latură privind respectul faţă de Biserică, ajutorul faţă de săraci, cartierul pe care l-a făcut pentru oamenii săraci m-au legat sufleteşte de acest om care s-a ocupat de cei de jos. Cum să fiu orb şi nesimţitor şi să nu văd binele pe care l-a promovat Radu Mazăre? Nu mi-e ruşine să mărturisesc binele“, a spus IPS Teodosie. 
 
În final, el l-a caracterizat pe Radu Mazăre ca fiind „un om cu suflet bun, care a ajutat săracii, bătrânii şi bolnavii. Ştiţi câţi oameni ai străzii şi-au găsit locuinţe în cartierul Henri Coandă?“, s-a întrebat înaltul ierarh. 
 
Înaltul ierarh a omis să spună că fostul primar este acuzat de DNA că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca firma pe care afaceristul o reprezenta să câştige licitaţia construirii campusului de locuinţe sociale "Henri Coandă".
 
În aprilie 2016, fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în acest dosar pentru luare de mită şi fals în declaraţii, în timp ce fratele său, Alexandru Mazăre, este acuzat de complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, iar Avraham Morgenstern este judecat pentru dare de mită. Decizia nu este definitivă. 
 
Radu Mazăre este condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de pe litoral, un dosar cu un prejudiciu de circa 114 milioane de euro. Fostul primar mai are alte trei procese pe rol, ce vor intra sau sunt în faza de apel, fiind condamnat în două dintre acestea şi achitat în celălalt. Astfel, în mai 2018, Tribunalul Constanţa l-a condamnat la 6 ani şi 6 luni de închisoare pentru abuz în serviciu, iar Curtea Supremă l-a condamnat la alţi 9 ani de închisoare în dosarul „Polaris”. În iunie 2018, Mazăre a fost achitat în dosarul „Henri Coandă” unde era acuzat de luare de mită. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările