VIDEO Explorator român, dispus să facă antrenament de călire mentală pentru cei care se simt copleşiţi de izolare: „Discutăm despre orice, sunt aici“
0Un explorator îşi oferă umărul şi experienţa în izolare pentru a sta de vorbă cu cei care suportă greu regimul de carantină. Dr. Răzvan Popescu-Mirceni, doctor în biologie marină şi fondatorul Oceanic Club, este renumit pentru expediţiile sale, unde a avut de înfruntat privaţiuni pe care le-a dezvăluit publicului prin transmisii pe Facebook.
Cercetătorul Răzvan Popescu-Mirceni este fondatorul Oceanic Club, societatea de cercetări oceanografice şi de protecţie a mediului marin, pe care a creat-o pe vremea când era încă în liceu.
A fost câţiva ani biolog în cadrul Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Marină „Grigore Antipa“ din Constanţa, dar din 2003 activează în mediul ONG-istic.
„Am văzut la un prieten <pe perete> o idee bună în contextul actual. Mă ofer şi eu, cum a făcut-o şi el, pentru aceia dintre voi care suportaţi mai greu izolarea şi dezvoltaţi din cauza asta anxietăţi, să facem sesiuni de discuţii live despre orice, inclusiv despre problemele pe care poate le aveţi. Sunt aici... la un click distanţă. Dacă sunt mai mulţi putem face o <cameră> de video-dialog“, a propus Răzvan pe pagina sa de Facebook.
Tot aici, de la această tribună, Răzvan Popescu-Mirceni a povestit cum a reuşit să treacă de izolarea care este doar una dintre privaţiunile îndurate în expediţiile sale.
El este constant invitat de presă să discute pe teme de ecologie marină - şi nu numai. Antrenat în tehnici de supravieţuire, dr. Popescu-Mirceni a mai ridicat o problemă, la care prea puţini dintre noi se gândesc până la capăt, preferând să nu îşi imagineze acest scenariu de forţă majoră:
„Nu vreau să îmi imaginez în zilele astea cum ar fi să se întrerupă numa' un pic curentu' sau să cadă numa' un pic netu' . Nu mult... aşa un sfert de oră... cred că haosul se poate instala în minute din acel moment. Câţi dintre voi aveţi o strategie, unde vă întâlniţi (dacă aveţi cu cine) şi în cât timp şi cât timp vă aşteptaţi şi care este locul al doilea de întâlnire după un alt interval? Aveţi un rucsăcel cu 2 conserve, un cuţit, un filtru de apă, un amnar, o sticlă de spirt, nişte faşe şi câteva antiinflamatoare şi câteva antibiotice, o lanternă frontală şi un stick cu informaţii şi documente vitale?“
Pe aceeaşi temă: